Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osoby z wydłużonym odcinkiem qt

agnesiis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam na imię Agnieszka i mam 16 lat. Mam wrodzoną wade od urodzenia ale lekarze odkryli ją 10 lat temu. Praktycznie nie wiedziałam co się ze mną wtedy działo bo mialam tylko 6 lat . Ale teraz to jest masakra ... nie mogę sie pogodzić z tym że właśnie mnie to spotkało ... kocham sport ale choroba pokrzyżowała mi moje wszystkie marzenia . wszyscy zawsze mi mówili * ale ty masz fajnie że nie ćwiczysz na wf i ze z chęcią by się ze mną zamienili * ale oni nie mogli tego zrozumieć że ja bym wszystko oddala żeby być na ich miejscu ... jestem osobą bardzo wrażliwą i na prawdę się tym wszystkim bardzo przejmuje .. dlatego też chciałabym poznać kogos takiego jak ja żeby poczuc ze nie jestem sama i wspierac sie na wzajem dlatego bardzo proszę piszcie ! pozdrawiam Agnieszka . piszcie na cieszymy.

Droga Pani Agnesiis, Rzeczywiście, każda forma wykluczenia/wyłączenia z grupy może być bardzo przykro odczuwana. Choćby miało to być nie chodzenie na zajęcia z wf-u. Warto porozmawiać ze swoim lekarzem na czym polega wada wrodzona, którą stwierdzono. Czy chodzi o zespół wydłużonego QT? Trzeba porozmawiać z lekarzem, jakie są możliwe konsekwencje tej nieprawidłowości i jakie są propozycje terapeutyczne, czyli jakie są możliwości leczenia.