Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Przy nerwicy jest masa objawów które mogą na nią wskazywać, ale nie koniecznie. Może boleć głowa, mięśnie, z nerwów może wszystko swędzieć, można być rozdrażnionym bez powodu, stan lękowy najczęściej objawia się gdy ktoś z zaskoczenia do ciebie podchodzi, w autbousach, w wielkich pomieszczeniach typu supermarket, strach przed wyjściem z domu bo myślisz, że w domu jest bezpieczniej, można mieć do tego wszystkiego natrętne myśli. Przy nerwicy może też boleć serce, ale to nie boli serce tylko mięsnie znajdujące się dookoła które dają takie uczucie, i pojawia się stan lękowy, że będzie zawał, że coś się dzieje, i w ten sposób nasila się ból, błędne koło.

Dziekuję za odpowiedz właśnie ja mam nerwicę i dopadają mnie stany lękowe boję się zgasić światło odrazu dostaję lęków zawsze nie śpię często do rana bo się boję położyć bo myślę że nie wstanę nie wychodzę tak samo z domu i to już od jakiegoś czasy właśnie ja mam zdiagnozowaną tachykardię zatokową ale powiedzieli że to jest wszystko nie przez złe krążenie czy coś tylko właśnie przez stres zmęczenie dojrzewanie i tak dalej zazwyczaj serce mi pracuję właśnie szybciej przez tą moją nerwicę jest tak jak mówisz zaboli mnie coś odrazu myślę że mam zawał a gdy boli coś innego to boję się że mam raka i tak dalej wkręcam sobie chyba to myślę o tym i dlatego chyba nasila się ból