Skocz do zawartości
kardiolo.pl

WPW i nadciśnienie tętnicze a sztuki walki

Gość p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie pytanie, otoz mam zespol wpw i nadcisnienie, w zyciu mialem tylkoi 1 atak jakos schylilem, czy tam siadlem sobie na ziemi jakos dziwnie i wtedy hr automatycznie poszlo w gore, po tym wlasnie bylem u kardiologa. Echo wyszlo dobrze, holter chyba tez w miare, chociaz z nim jeszcze do kontroli nie bylem, jedynie to nie wiem co to sa tachykardia i o to tez sie pytam. No wiec w czasie gdy uczeszczalem do kardiologa, to jedynie co to silownia i mowil ze moge cwiczyc, ale ze lepiej nie ekstremalnych z naglymi napieciami, jak jakies motorowe szalenstwa rodem z tv:). No i glowny watek to to czy moge trenowac muay thai, w sumie to juz troche trenuje, jak narazie wszystko w porzadku, czasami w spoczynku serce mi jakos dziwnie uderzy, zdarzy sie to moze raz na kilka dni, ale wczesniej chyba tez tak mialem. Moje gg 2072095. Prosilbym o szybka odpowiedz, bo ewentualna wizyta u kardiologa nie zapowiada sie w bliskiej przyszlosci. Z tego co wiem to spora liczba sportowcow ma zespol WPW lub inne rzeczy, ale chce wiedziec na 100%. Pozdrawiam.