Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Złe samopoczucie przy lekach a odstawienie leków

Gość ANNA 21

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj jest czwarty dzień jak nie biorę już metocardu,oczywiście odstawialam tydzien po pół,i cztery dni brałam ta najslabsza dawke,23,75mg i powiem wam ze czuje sie o wiele lepiej.Byłam z tym u lekarza,że chcialam odstawic ten lek,bo wlosy wypadaja i fatalnie sie czulam,moze nie z poczatku tylko,po miesiacu czasu brania.Mam nadzieje ze te silne kolatania serca nie wroca,a gdyby byly to zaczne brac magnez,on tez bardzo dobrze wplywa na serce,wlosy,cisnienie,.wogole zastanawia mnie dlaczego wogole bralam ten metocard,przeciez to jedno swinstwo,chemia.w tym wieku zeby takie leki zazywac.a jak u was z odstawieniem leków?

No właśnie ja tez mam stwierdzoną nerwicę wegetatywną,w czasie tego jak mi tak serce biło miałam zrobione ekg i wykazał tylko rytm zatokowy,więc sobie pomyślałam że po co mam dalej się truć tymi lekami jak one nie leczą przyczyn i wykazują jak n ajwięcej skutków ubocznych.chodze teraz na spacery,nie pije wogóle alkoholu,ani nie palę.Mam nadzieję że mój stan się poprawi i już ta tachykardia nie wróci,a gdyby była to jakoś to przetrzymam.Mam dopiero 21lat,oczywiście zdarzaly mi sie skoki cisnienia,ale to na tle nerwicowym,badania krwi ob wzystko w normie,a jak czytam po internecie to ten metocard zazywaja ludzie co naprawde maja problem ze sercem,albo maja wysoki cholesterol,i to takim ludziom grozi zawal lub udar,wiec zrozumcie mnie ze przejęłam się tym cisnieniem tymi skokami,zaczęły się gorsze lęki.Teraz jak już nie biorę tego leku to czuję sie zdecydowanie o wiele lepiej,a nie gorzej.