chemicznie95 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Witajcie, kilka dni temu założyłam tu konto i temat, który jak widzę...zniknął, nie wiem dlaczego. Od pewnego czasu (dokładnie od ostatniego tygodnia wakacji) mam objawy nerwicowe. Zaczęło się od bardzo silnego ucisku głowy i zasłabnięcia, wtedy też wylądowałam na pogotowiu. Później zdarzało mi się, że w kościele nachodził mnie ogromny stres, pociły mi się dłonie, miałam ucisk i zawroty głowy, serce mia waliło jakby zaraz miało wyskoczyć. W poprzednim tygodniu przez trzy dni bolała mnie głowa, nie czułam bólu jedynie w czasie snu. Czułam szczególnie ucisk w skroniach, nawet jakby w uszach, ale też z tyłu głowy i z przodu. Przy tym na nic nie miałam siły, czułam się jak po wysiłku fizycznym i oczywiście byłam zdenerwowana. Teraz też skojarzyłam, że denerwowałam się jazdą tramwajem, trochę mnie ten tłum przerażał, nawet pójście samej na zakupy jest dla mnie stresujące i bardzo nieprzyjemne ale do tej pory myślałam, że to wynika z mojej nieśmiałości. Teraz czuję się dobrze ale wiem, że to się powtórzy, to tylko kwestia czasu. Martwię się czy to nie nasili się przed maturą. : ( Do jakiego lekarza powinnam się z tym zgłosić? I czy są jakieś inne sposoby radzenia sobie z tym okropnym stresem niż branie tabletek? Z góry dziękuję za wszelka pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość samotna Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Witaj Moze popijaj cos ziołowego na uspokojenie tylko regularnie! meliska albo nervosan. osobiscie polecam to drugie bo ma więcej skladnikow. Przy palpitacjach dobry tez jest validol do ssania. Udać się też możesz do psychiatry Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi