Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej i trudności w oddychaniu

Gość Helena0702

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, proszę was o pomoc, gdyż już sama nie wiem czy to faktycznie nerwobóle czy cos poważniejszego. Od kilku dni odczuwam ucisk w klatce piersiowej zaraz przy końcu żeber oraz w żołądku ( tak mi się wydaje, że ten ból też jest tam umiejscowiony). Do tego ciężko mi się nabiera powietrza, jakby cos w środku mnie blokowało. Mam 25 lat, niestety pale papierosy, ok. paczki dziennie, teraz jestem na etapie rzucania ograniczyłam do ok. połowy paczki. Miałam robione EKG podczas większego ataku bólu , nic nie wykazało także osłuchowo płuca tez czyste, dostałam skierowanie na RTG klatki , ale lekarz stwierdził, że to wyłącznie dla mojego spokoju, żebym nie wymyślała sobie chorób. Dostałam tabletki ( nie pamiętam nazwy) na jelita, bo stwierdził, że te bóle może wywoływać nadprodukcja kwasów, ogólnie uważa, że są to nerwicowe bóle. Od miesiąca przyjmuje sypramol, na bóle somatyczne i lęki, przepisane przez neurologa, gdyż przez ok 3 miesiące męczyłam się z bólami głowy. Teraz bóle ustały głowy, ale zaczęły się w klatce wydaje mi się, że skoro biorę tabletki to nie powinny mnie łapać żadne nerwobóle, a może to właśnie te tabletki wywołują te bóle... nie wiem już sama. martwię się tym. Dodam , że te bóle są umiarkowane, nie przeszkadzają mi w normalnym funkcjonowaniu, chodzę do pracy itd. ale mimo wszystko odczuwam dyskomfort. Bardzo was proszę o jakieś rady. Z góry dziękuje

Witam Mam podobne objawy od okolo roku, probowalam lekow uspakajajacych ale nie pomagaja, mysle ze trzeba zmienic tryb zycia pomyslec o sobie.Zadna farmakologia nie pomoze, a pozytywne podejscie, polecam zajecie czasu czyms ciekawym, wiem ze to trudne ale warto probowac. Pozdrawiam