Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnego dnia w szkole na lekcji bardzo zabolało mnie serce myślałam ze zaraz minie ale niestety ból nie przestawał trwał około 30 min natychmiast udałam sie do lekarza pani doktor powiedziała ze mam sie nie denerwować zrobiłam EKG i powiedziano mi ze jestem trochę przyspieszona i dostałam aspargin ale to nic nie pomaga serce dalej bije jak szalone w dodatku boli moim zdaniem serce nie powinno cały czas tak szybko i nie równo bić szczególnie ze sie nie mecze i nie denerwuje.. pomocy co mam robić ?? co to może być ???

Droga Pani Serduszkooo, Domyślam się, że łatwo się Pani denerwuje. Całe szczęście, że w szkole lub blisko niej jest lekarz. Oczywiście nie jest dobrze jak serce bije zbyt szybko. Czy rzeczywiście bije nierówno? Na wszelki wypadek warto zrobic holtera i postarać się, żeby podczas rejestracji tym aparatem serce właśnie wtedy biło jak szalone i w razie możności nierówno (trzeba będzie się wtedy czymś przestraszyć, ale tylko wtedy!). Podczas rejstracji holterowskiej będzie można się zorientować, czy są to poważne zaburzenia rytmu. Czy może nie jest to sytuacja niebezpieczna.