Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nigdy więcej marihuany

Gość Kola U.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kola U.
W wieku 17 lat zapaliłam po raz pierwszy i ostatni marichuane.Wydarzenie to bylo przełomem w moim zyciu.Niewinne spotkanie przyjaciol,ktos zapalil,ja tez chcialam,mowili*wez wielki wdech do pluc i tak trzymaj*.I stało sie.Nagle tak jakby zatrzymało mi sie serce,wszystko sie we mnie naprezało,chcialam krzyknac pomocy ale nie moglam,po chwili tego naprezenia,serce ze stanu zatrzymania przeobrazilo sie w wielki ciezki szybko bijacy dzwon.Walilo nie do wytrzymania,myslalam ze umre,bylam blada a zyly chcialy mi wyskoczyc z ciala,czulam na sobie mrowienie,bylo mi duszno nie moglam zlapac oddechu.Teraz mam 21 lat i od tamtej pory mam problemy z sercem.Po tym zdarzeniu lekarz rodzinny stwierdzil nerwice.Budzilam sie w nocy z silnym lekiem o zycie.Do tej pory czuje kolatanie serca,bole w klatce piersiowej,dusznosc,mroczki przed oczami,krew w nosie(tak jakby naplywala mi do glowy),kłocie serca...i mysle ,ze to wszystko zaczelo sie od momentu z tym glupim zapaleniem trawki.To wszystko jest dla mnie codziennym dramatem,bo teraz kiedy moje zycie sie wkoncu ulozylo,bardziej sie boje ze moge je stracic.Zamierzam isc do kardiologa na badania,chce byc pewna czy to *tylko*nerwica.Mam wrazenie ,ze wykryje we mnie cos bardziej straszniejszego.Czy mieliscie cos takiego?Czy czujecie ,ze wasze serce jest słabe?
Gość Aleksander S.
Witaj! Jak przeczytałem Twoja historię,to tak jakby ktoś napisał o mnie,poprostu szok!!! Spotkało mnie dokładnie to samo! Mając 17 lat zapaliłem marichuanę raz,a porządnie. Co się dalej działo to sama napisałaś na swoim przykładzie,u mnie było DOKŁEDNIE TO SAMO!!! I od tamtego momentu moje życie zamieniło się w koszmar problemow z sercem,lęku przed śmiercią,z resztą to nie do opisania... Ale wiedz,że NIE JESTES SAMA w tym wszystkim! Teraz mam 22 lata i już nie wyrabiam z ta nerwicą:((
Gość Gall anonim
Ludzie to poco wogole paliliscie najpierw palicie a potem zganiacie na tą biedna marichuane 97% lekarzy twierdzi ze gdyby marichuana byla legalna stosowali by ja jako leki :/ Wezcie pomyslcie co wy piszecie !! Poprostu jestescie miekkie czlowieczki i tyle polowa ludzi w tym kraju pali i nic im nie jest tylko wy macie jakies chore filmy :/ Nerwice to wy macie ale mozgu
Nigdy nie wiadomo... Moze to przez marichuane? przeciez nasaczaja to gowno roznymi srodkami...a potem roznie to dziala na czlowieka. Juz kiedys ktos na forum napisal ze marichuana uaktywnia ukryte wady serca. Moze jest w tym cos prawdy ???
Gall anonim - masz nie źle popierdolone w głowie tyle ci powiem. Ludzie chcą pomocy a ty ich wysyłasz do nie wiadomo, kogo!!! Jeżeli byś przeżył depresję taką prawdziwą to prosiłbyś o pomoc, chodziłbyś po lekarzach, a nikt by ci nie pomógł. Wtedy to by ci tylko zostało samobójstwo w myśli, albo szarość życia codziennego. Marycha właśnie u niektórych ludzi trwale uszkadza komórki w mózgu i prowadzi do silnych depresji. Robi się człowiekowi słabo, ciemno w oczach i myśli się o sobie, popada się w hipochondrię i nerwicę. Bardzo ciężko jest się z tego wyleczyć. Najlepiej iść do Psychiatry nie wstydzić się tego. Dobrym lekiem jest Lerivon, ale lekarz będzie wiedział dokładnie co zapisać. Trzeba się leczyć taka jest prawda. A tobie Gall anonimie życzę obyś nigdy nie popadł w depresję, bo wiem dobrze że będziesz pierwszy wołał o pomoc, a wtedy może być już za późno.
Gość Gall anonim
Mi depresja nie grozi (nie martw sie oto ) :] Jestem pogodnym czlowiekiem i przedewszystkim nie pale tego scierwa wiec nie mam takich problemów a kto siega poto gówno musi liczyc sie z pewnymi konsekwencjami Maja nauczke do konca zycia
A mi sie wydaje ze jestes zwolennikiem palenia :) ... bo kto inny moglby bronic marichuane slowami: najpierw palicie a potem zganiacie na tą biedna marichuane 97% lekarzy twierdzi ze gdyby marichuana byla legalna stosowali by ja jako leki :/ Wezcie pomyslcie co wy piszecie !! Poprostu jestescie miekkie czlowieczki i tyle
Gość Gall anonim
Jak bym byl zwolennikiem palenia ubral bym to w ostrzejsze slowa ;] Skoro dla ciebie takie zdania to zwolennictwo marichuany to stary wolalbym z toba o niczym nie rozmawiac bo zaraz byl bym zwolennikiem wszystkiego wystarczy poczytac ksiązki (ale ty chyba tego nie robisz) :P
każdy kto ćpun wypala sobie mózg od środka. Brało się zakazany owoc więc trzeba trochę pocierpieć. Najbardziej śmieszy mnie to że jak inni to robią to kusi żeby też spróbować, a szczególnie młode dziewczyny przyszłe matki. Kola wyjdzie z tego, ale będzie jeszcze długo cierpieć. Jest też pewne na 90% że sama sobie nie poradzi.
Gall Anonim- jestem lekarzem- i przestań się powoływać na jakieś 97% które uzywałoby do leczenia marihuany gdyby nie delegalizacja. durne. jakoś używam do leczenia kokainy, morfiny i innych opiatów- a sa - jak wiadomo silnie uzależniającymi narkotykami. dorabianie filozofii do skręta- jest dziecinne i tyle. Twoj wybór- chcesz palic- pal-ale nie nazywaj reszty osób miękkimi człowieczkami- bo ględzisz, i nie pwołuj się na statystykę- która jest wyssana z palca- jesli już mamy się powoływać na zdanie lekarzy- to nasze zdanie jest takie- aby uznać- ,że 97% jakiejs populacji wyraża pewną opinię- to należałoby tą grupę przebadać- i o takową opinię zapytać- i to na grupie statystycznie znamiennej........ ale Ty przecież jedyny na forum myślisz ,ze czytasz ksiażki- więc o tym wszystkim pewnie wiesz.
Gall Anonim- prostackie zagranie z lekarzem kopertowym- ale swoją prostacką twarz pokazałeś już w całej okazałości- na tym forum ludzie szukają wsparcia i zrozumienia- a nie bełkotliwych postów. jeśli uważasz- ze marihuana jest taka zdrowa- proszę przedstaw jej działanie- budowę, na jakie mehanizmy i receptory w organizmie działa, jaka jest dystrybucja, eliminacja z organizmu- jeśli jesteś taki swietny- dawaj- naucz nas wszystkich. a co do kopert- widzisz dupku- ja ich nie biorę- i uważam ,ze branie łapówek jak i ich dawanie jest przestępstwem. i właśnie tutaj- 97% lekarzy ich nie bierze. a to- ze czarne owce zdarzają sie w każdym środowisku- madrzy ludzie wiedzą. a takie kreatury jak Ty ( w słowniku języka polskiego jest wyjaśnienie znaczenia tego słowa, to taka gruba ksiażka)- rozdmuchują takie zdarzenia i oczerniają innych. cóż- nie denerwuję się więcej.nie zamierzam rywalizować w chamstwie- bo przegram. Kola- po marihuanie zdarzają się stany depresyjne- mam bardzo fajną koleżankę w poradni uzależnień- jeśli potrzebujesz pomocy- jestem z Katowic- daj namiar- tutaj akurat mozna zadziałać. po co się zadreczać.
Gość Gall anonim
Prostacką twarz pokazałeś już w całej okazałości..zaraz po urodzeniu :) Kreaturą to ty chyba jestes buhahah dupek to miales miec na imie ale rodzice sie nad toba zlitowali :( Wiec stary odbij do mnie nie dali ci wiecej w kopercie czy co? Bij na frytki H*** Brzydki !!
bez komentarza. agresja i chamstwo . jestem kobietąi więc nie zwracaj się do mnie per *stary* i ostatnią rzeczą jaką można o mnie powiedzieć- to ,że brak mi urody- więc chujem brzydkim też mnie raczej nie nazywaj- bo trafiasz kulą w płot. są środowiska- gdzie ludzie tak do siebie nie mówią- uwierz mi na słowo.
Gość Gall anonim
Agresja i chamstwo hahahaha Dobre to Czy ty wiesz jak objawia sie agresja jestes wkoncu lekarzem..To bede zwracac sie do ciebie per *stara* ok? a niewiem czy brak ci urody nie wnikam w to zabardzo a trafic kula to ja moge w kręgle ;]
Gość Gall anonim
Moja samoocena jest bardzo wysoka w porownaniu do coniektórych.. :) Ale coz poradzic sa ludzie i parapety..wy nalezycie do tych drugich...bezegzystencjonalne czlowieczki nizszego pokroju..ale nic na to nie poradzimy prawda wy wiecie najlepiej..Brak słow..Nie chce mi sie juz do was pisac bo i tak tego nie zrozumiecie nędznego pokroju ludziki..
Przyjdzie kryska na Matyska. Nie zna dnia ani godziny, kiedy będzie potrzebował pomocy od lekarzy. Będzie błagał o litość. Źle mu nie życzę, ale bóg nie rychliwy a sprawiedliwy. Może wtedy go oświeci, kiedy się znajdzie w kryzysie i przypomni sobie, co pisał na forum. Zwykłe bebłanie małolata. Coś te książki cię za grosza nie oświeciły. Zacznij czytać o kulturze i zachowywaniu się w śród ludzi, bo na razie widzę, że z zoo uciekłeś.
Gość Gall anonim
zoo to twoj dom..haha wsrod malpek..ja nie bede uzalac sie nad tymi ludzmi najpierw pala a potem placza glupota ludzka nie zna granic..tak jak mówisz bog nie rychliwy ale sprawiedliwy mamy przypadki na tym forum niech sobie jeszcze zapalą a napewno im bedzie lepiej..a potem chodza i placza za ludzka glupote trzeba placic ! nie inaczej a odemnie to ty 3...w bok a czwartm sie podeprzyj ;] Malolata hahahaha zal mi ciebie kreon naprawde buhahaha