Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość lydka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 3 dni temu szłam i poczułam bół w lewej łydce. Taki jak by ścisk, ale poszłam dalej i przeszło. Teraz jak dotknę tak mocniej to boli mnie ta łydka ( tak aż pod kolanem tylko że z tyłu). Jak tak pouciskam, podotykam to wtedy czuję ból. Trochę tak jak by pobolewało mnie kolano, cała noga ale to już nie wiem czy na prawde czy trochę jestem przewrażliwiona. Nie jest łydka jakaś opuchnięta ani nic. To też nie jest jakiś bół nie do wytrzymania że siedze czy chodze to boli. Chciałam iść do lekarza ale ze wszystkim biegać,pewnie powie że jakies przeciążenie czy coś i tyle bo jestem młoda. Martwię się czy tam się jakiś zator nie zrobił czy coś.. Przy chodzeniu bólu nie odczytam. Pewnie większość osób powie że przesadzam i sobie wymyślam, ale na prawde trochę się martwię.W ogóle miewam zimne nogi,stopy. Czasami tak jak by mi pulsowało przez chwilę w nodze ale to nawet w prawej . Tez pare dni temu jak by mnie w klatce piersiowej bolało tak po lewej stronie i jak się obudziłam raz rano to tak jak by tam coś bolało czy coś (no ale może tu akurat niewygodnie spałam czy coś). Wiem że nikt tu nie jest lekarzem ale może możecie coś poradzić?

Witam, Jeżeli nadal utrzymują się bóle łydki przy chodzeniu to jednak warto zwrócić się do lekarza. Jeżeli jednak woli się Pani zdecydowanie sama leczyć, czego nie warto robić, to proponuję przebadać żyły i tętnice obu kończyn dolnych. Można to zrobić badaniami nieinwazyjnymi - USG Doppler. Pomimo wszystko doradzam wizytę u lekarza.