Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pieczenie w okocy mostka a choroba refluksowa

Gość Olaf31

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od półtorej roku lecze sie na nadcisnienie moje srednie cisnienie to 135(145)/80(85) mam 31 lat, wzrostu mam 178, waze 80 kg. Od pierwszego dnia przyjmowania leków zacząłem odczuwac pieczenie nad mostkiem i w gardle mimo ze miałem zmieniane leki pieczenie i reszta została w tamtym roku mialem echo i ekg i wszystko dobrze tylko ze teraz objawy sie nasiliły i do tego doszły bóle( rwanie) lewej reki oraz nagłe trwające pół sek silne bóle w klatce. Dodam że od roku regularnie biegam i gram w pilkę nozna. Podczas biegania czy grania w piłke wszystko było dobrze do momentu silnego bólu w klatce 2 miesiące temu podczas biegu trwającego ułamek sek. Od tamtej pory cały czas uprawiam sport ale za kazdym razem boje sie o siebie w sumie jestem juz tak przewrazliwiony ze nawet lekkie zaswedzenie czy lekkie ukucie w klatce potęguje ze wariuje chociaz to trwa naprawde ulamek sek. Dodam jeszcze ze od 10 lat pracuje fizycznie jako stolarz w bardzo duzym zapyleniu drewna czy pieczenie moze byc objawem tego? Oprócz tego boli mnie kręgosłup miedzy lopatkamii czasami mysle ze to rowniez moze byc przyczyna nagłych bóli w klatce i rwania lewej reki a moze to nerwy? Mysle tez ze pieczenie pasuje do refluksu poniewaz tez miewam odruchy wymiotne, puste bekania i scisniety żołądek. prosze pomóżcie bo juz nie wiem co robic a boje sie isc do lekarza zreszta ta polska opieka medyczna ma wiele do zyczenia a moze za duzo siedze przed komputerem i próbuje na sile znalezc sobie chorobe? Chociaz objawy na to nie wskazuja?

Tu masz wymienione objawy choroby refluksowej http://www.chorobarefluksowa.net/przyczyny-choroby-refleksowej-przelyku/ Moim zdanie najlepiej udać się na badanie, tutaj na forum nikt nie ma dostępu do narzędzi medycznych, a lekarz specjalista od razu skieruje na odpowiednie badania.