Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie serca przy wdechu

Gość kinga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.Mam 26 lat i do tej pory nie mialam zadnych problemow z sercem jednak ostatnio czuje silne klucie serca podczas wdecu powietrza jak rowniez szybkie jego bicie tak jakby *dudnienie*. Jezeli wiecie co to moze byc nakierujcie mnie.Dziekuje zycze zdrowia
Gość piotrek
Powodem może być właśnie to szybkie bicie, mi też się to zdarza - nie jest to nic poważanego. Zapewne przy bardzo płytkim oddechu kłucia nie czujesz w ogóle. Idź zarejestruj się do kardiologa zrobią ci EKG, lekarz Cię osłucha może coś zapisze na zwolnienie serca i bóle powinny minąć.
Ja tez tak mialam zanim zachorowalam czulam dziwne klucia w sercu i bardzo szybkie bicie lekcewazylam to bo nigdy nie mialam problemów z sercem ale któregos poranka poprostu nie moglam podniesc sie z łózka wezwalam pogotowie mam 21 lat dali mi zastrzyk przeciwbólowy i nastepnego dnia udalam sie do kardiologa zanim mnie przyjeli zrobili mi badania minelo 3 miesiace wykryli u mnie zespol barlowa tydzien temu mialam robionego holtera i nie jest za ciekawie w stanie spoczynku mam 150 uderzen na minute to juz nie chce myslec ile mam jak wykonuje jakąs prace 20 czerwca ide na test wysilkowy najlepiej bedzie jak skonsultujesz sie z lekarzem
Nie warto tego lekcewazyc serce to nie jest jakas grypa sama lekcewazylam te bóle i teraz mam za swoje :( Chociaz nie sadzilam ze tak z dnia na dzien spotka mnie takie cos ale cóz choroba nie wybiera ja ciebie równiez pozdrawiam kingo i zycze bardzo dobrych wyników i duzo zdrówka i usmiechu na codzien :)
Ja też mam takie bóle serca, kiedy oddycham, a właściwie, to nie mogę oddychać tylko muszę kilka razy próbować nim złapię pełny oddech. Byłam 4 dni temu u lekarza, miałam robione EKG serca i niby wszystko dobrze, więc skąd te problemy?
Witajcie! Od pewnego czasu tez mam podoby problem. Mam 29 lat, cale zycie uprawialem sport wyczynowo... Coraz czesciej czuje od czasu do czasu silne klucie serca. Do tej pory zdarzalo sie to sporadycznie, ale ostatnio ( w dodatku po *zakrapianej* imprezie) mialem przez kilka minut problem z oddychaniem. Nie moglem nabrac powietrza w pluca bo czulem przerazliwy bol. Bardzo sie tego wystraszylem i moze to wlasnie to jest przyczyna, ze nie moge sie skoncentrowac na niczym innym... Bez przerwy *czuje* wzmozone bicie serca. Nie jest to mile uczucie. Co o tym myslicie?? Pozdrawiam goraco Mario
witam ja tez mam bóle serca czasem tylko ćmi długotrwale raz miałam atak to przez 8godzin nie mogłam sie ruszać..i bolało aż po sam bark lewy i przy wdechu..krople na serce pomogły Cardiol. teraz to juz jak tylko sie zdenerwuje to boli. czasem szybko bije i sie trzesą mi rece.
Hej! Karolinko ciesze sie, ze juz lepiej sie czujesz. Wiesz tak sie sklada, ze ja tez sprobowalem z Cardiolem i faktycznie narazie jest ok. Odstawilem calkowicie alkohol (to chyba ze strachu :) ale faktycznie odpukac czuje sie dobrze. Wiem, ze kategorycznie wymaga to konsultacji z lekarzem... w moim przypadku jest to troszke utrudnione... ale jesli tylko masz taka mozliwosc niezwlocznie na badania! Pozdrawiam serdecznie i zycze calkowitego powrotu do zdrowia. Mario
Gość Już nie sprinterka
Kłucie w czasie oddechu i nie tylko, przyśpieszone bicie serca z niweiadomych przyczyn, to może być wada zastawki serca - ja taką mam pojawia się między 20 a 40 rokiem życia niestety sporo społeczeństwa na to choruje. Stwierdza to Echo serca w 100%, EKG może nie wykazać. Warto sprawdzić co to za przyczyny, zamiast się zadręczać domysłami.
*Już nie sprinterka* nie wiem co to może być ale przed chwilą od dzisiejszego dnia kłuje mnie z 4 cm pod sutkiem przy wdechu i to nie zawsze...nie wiem może to tylko nerwoból ale jutro idę się przepisać do innej przychodni i do kardiologa...powrotu do zdrowia życzę wszystkim !
Ja też mam coś takiego, ale zdarza mi się to raz na może...miesiąc,dwa? Czuję gwałtowne kłucie, nie mogę złapać pełnego oddechu, bo wtedy ból się nasila i czuję jakby coś mi *pękło* w sercu. Po 10 sek ból znika równie szybko jak się pojawił. Nie wiem, co to jest. Może to naprawdę nerwobóle?
To jest nerwica. Objawy opisywane przez państwa wpisują się w objawy nerwicy serca. Mam 18 lat i sama na to choruję od 5 lat. Cały czas przyczyn szukano w możliwej wadliwości serca lub nadciśnieniu, dopiero niedawno pani doktor odkryła prawdziwą chorobę. Niestety, nie zostały mi przypisane żadne leki, jedynie zostałam poinstruowana, by odpoczywać, unikać stresu i używek. Tylko jak w dzisiejszych czasach unikać stresu?
Ja mam 25 lat. Od ok 10lat mam takie same objawy jak te opisywane wyżej, z tym że od ok 2-3 lat są bardzo częste (nawet kilka razy w tyg). Dzisiaj byłam u lekarza ogólnego, chciałam aby dał mi skierowanie na badania serca, ale on tylko stwierdził że to nerwobóle, potem że to pewnie przez to że jestem taka drobna i szczupła i moje serce ma mało miejsca w klatce piersiowej:// ech...
~ kasia na jakiej podstawie lekarz ogólny stwierdził, zę to nerwoból? wróżbita jakiś czy co? drobna i szczupła blablabla pieprzenie jak masz tyle lat objawy i Ci dokuczają, to się nie daj zbyć niech daje skierowanie i tyle zrobisz badania, będziesz mieć diagnozę mogą to być nerwy ale może być też cała masa schorzeń, niekoniecznie groźnych ale podlegających leczeniu, żeby nie przekształciły się w coś groźnego zamiast profilaktyki czekają aż im 40letni zawałowcy będą zapełniać szpitale bez sensu
Kiedyś miałam takie bóle jakiś może raz na miesiąc albo i rzadziej... jak rozmawiałam z ludźmi to w takiej częstotliwości każdemu się to zdarza. Ostatnio mam takie kłucie nawet 3-4 razy na dzień. Nie zauważyłam, żeby występowały w jakichś szczególnych moomentach, najczęściej po prostu jak spokojnie idę, czy siedzę. Nie mogę wtedy głębokiego wydechu i czuję, że w tym momencie serce tak kołacze. Czemu nagle bóle zaczęły się pojawiać ze zwiększnoną częstotliwością? Co to może oznaczać? Oczywiście wybiorę się z tym do lekarza, ale muszę się przepisać do innej przychodnii, a jeszcze nie mam tych kart do wypełnienia, więc pewno za jakiś czas dopiero się wybiorę. A dodam, że rok temu czy dwa miałam EKG serca, ale nic nie wykazało. Tylko pani doktor zawsze mówi, że mam szmery w sercu, ale jak mówię, EKG nic nie wykazało. Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź i pozdrawiam.
A poczytałam troszkę o nerwicy serca, o której napisała Eni. To jest bardzo prawdopodobne... A dodam, że jeszcze oprócz tego kłucia dręczy mnie ciągła senność, niechęć do wszystkiego (najchętniej bym spała i spała), częste bóle głowy i chyba to wszystko... Dla niektórych to może wydawać się śmieszne, ale wcale takim nie jest... Uniemożliwia mi to normalne funkcjonowanie. Zazwyczaj po szkole muszę się położyć, teorytycznie ma to być 30 min drzemka, a wychodzi parę godzin... Po tym jestem jeszcze bardziej rozbita... ale bez tego bym nie wytrzymała. Przez to wszystko zawalam i trudno mi się z czymkolwiek wyrobić. Pomocy!!!!!
Mam 32 lata. Dziś przez cały dzień czułem ostre kłucie w sercu przy próbie głębszego wdechu oraz przy schylaniu się. Nie potrafiłę zaczerpnąć głęboko powietrza, nawet kichnąć nie mogę, tak mnie kłuje... Pierwszy raz tak długo mnie trzyma. Wcześniej (rok temu ostatni raz może) miałem bardzo sporadycznie pojedyńcze ukłucia przy głębokim wdechu; teraz trzyma mnie cały dzień i nie chce puścić. Nie ma co, jutro idę do lekarza; bez skierowania na badanie serca nie wyjdę... Nie chcę zostać kaleką przed 35 rokiem życia ;/ Pozdrawiam wszystkich