Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość ANNA 21

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam mnie jedno bo czytam posty niektórych osób,jakie to one nie sa nerwowe,i mają nierowne bicie serca,bole w mostku.HALO!nerwica sama sie ujawnia,a napewno nie w tym momencie jak sie zdenerwujecie.To jest napad,nad którym nie macie kontroli,i to samo przychodzi.Ale to co wy wypisujecie to oczy bolą,radze sobie porobić wyniki, badań a nie zganiać wszystko na nerwy.

Myślę że sama sobie odpowiedziałaś. gdyby ludzie mieli kontrolę nad tym co się dzieje to nie mieli by nerwicy. Ponadto w Twoim temacie o tachykardii zatokowej piszesz o kłuciach w sercu, porannych dusznościach, o lęku i tym że bardzo się boisz. Masz pretensje do ludzi że mylą u siebie nerwice z chorobami serca podczas gdy całkiem możliwe że Ty sama jesteś tego przykładem? Nie chcę Cie w żaden sposób obrazić ale Twoje objawy to również klasyczna nerwica. Pozdrawiam

Serce potrafi nieźle dopiec jeżeli chodzi o nerwicę. Ponad rok temu nagle, znienacka zaczęła mi sie tachykardia i to taka do 170-180 w spoczynku,,, Chociaz nie do końca znienacka, były symptomy wcześniej, ciągłe zmeczenie, wrażenie ze jestem bardzo cięzko chora, trwało to kilka miesiecy, serce oczywiście też szybko biło ale jeszcze jako tako funkcjonowałam. W końcu nadszedł ten dzień kiedy potworny lęk, panika nie pozwoliły mi wyjść z domu lub zostac w nim samej:-( Serce, ciśnienie skakało jak przy cięzkiej chorobie serca. Oczywiście wcześniej i później sie badałam przekonana że to coś poważnego. W holterze wyszły tylko nadkomorowa tachykardia. Echo w porządku inne badania też. W końcu odważyłam się brać leki antydepresyjne ( po dłuuuugim czasie- bałam sie ich panicznie) i powoli przeszło. Brałam tylko 4 miesiące potem musiałam przerwać. Teraz nerwica wróciła ale weszła nie w serce ale w głowę- potworne zawroty głowy, zaczęłam brać znowu ten lek, 3 dzień, zobaczymy... na razie jest źle:-(