Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Agth

Rekomendowane odpowiedzi

Mój problem zaczął się kilka miesięcy temu, podczas matur. Wówczas przed każdym dniem egzaminów było mi strasznie niedobrze. Zauważyłam, że towarzyszy temu jakieś dziwne wrażenie w przełyku, nie jest to ból, bardziej taki ucisk, jakieś promieniowanie. Do tego stopnia, że przeszkadza mi i jeszcze bardziej potęguje to uczucie, jeżeli włosy lub bluzka dotykają szyi. Myślałam, że to tylko przy dużym stresie, niestety dolegliwość doskwiera mi do dnia dzisiejszego, na dodatek bardzo się nasiliła. Do tego stopnia, że jest mi niedobrze praktycznie przy każdym wyjściu z domu. Bardzo mnie to dziwi, ponieważ nigdy nie byłam domatorką, lubię wychodzić, lubię jak dużo wokół mnie się dzieje. A przynajmniej lubiłam, bo obecnie przez moje dolegliwości unikam większych spędów, imprez, itp. Tak jakbym podświadomie bała się zwyczajnego wyjścia z domu o.O Picie melisy nie pomogło. Hormony tarczycy zbadałam, są w normie. Jeżeli ktoś miał kiedyś podobnie proszę o radę. :)

Droga Pani Agth, Opisywane przez Panią dolegliwości nie są charakterystyczne dla określonej choroby. Nie napisała Pani, czy udało się zdać maturę i co teraz Pani robi: dalej się uczy, pracuje, czy szuka pracy? Nie warto się izolować od ludzi. To może tylko pogłębiać Pani kłopoty. Jeżeli masowe imprezy nie odpowiadają Pani - warto szukać spotkań bardziej kameralnych, w mniejszym gronie. Bez głośnej muzyki i ostrych świateł.