Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gęsta krew przy arytmii a leki na rozrzedzenie krwi

Gość katarzyna444

Rekomendowane odpowiedzi

Gość katarzyna444

Hej. Czy ktoś z Was ma może arytmię i za gęstą krew i czy robi coś z tym? Mam dodatkowe skurcze komorowe i nadkomorowe. W badaniach krwi wychodzi mi podniesiona liczba płytek krwi, a to ponoć sprzyja powstawaniu zakrzepów. Dodatkowo ponoć arytmia komorowa też temu sprzyja. Zastanawiam się nad rozrzedzaniem krwi, ale nie wiem kiedy leczenie w tym kierunku ma sens? Ja mam tych płytek tylko trochę więcej niż się mieści w normie 411 tys. przy normie 150-350. Oczywiście ten wynik się waha w różnych morfologiach -raz jest więcej raz trochę miej. Chciałam się dowiedzieć od osób biorących leki na rozrzedzenie krwi, czy mają podobne wyniki czy liczba płytek jest u nich znacznie większa? Jakie leki bierzecie?

Witam proszę zrobic badanie INR i dopiero zobaczyc jaka jest gęstosc krwi Moja mama jest po udarach a sa one następstwem migotania przedsionków skrzeplina z serca z krwia przeszła do głowy i zablokowała żyłkę nazywa się to udar niedokrwienny Teraz ma utrzymywac krzepliwośc krwi między 2,00 a3,00 normalnie krew ma 1,2 bierze w różnych dawkach warfin 5mg zwracamy uwagę na zawartośc wit k w pokarmach zależnie jaki jest wynik badania raz trzeba więcej jeśc tego co ma wit k a raz znowu unikac ich WSZYSTKO POD KONTROLĄ LEKARZ przy wyniku 5,50 była krew w moczu więc to nie żarty z lekami na krzepliwośc

Wyczytałam ze płytki krwi, które sa odpowiedzialne za krzepnięcie są zabijane przez aspirynę dlatego przepisują ja kardiolodzy więc chyba jakieś znaczenie ma. Mój wynik to 178 czy powinnam także zrobić badanie na gęstość? boję się bo sama mam skurcze dodatkowe nie tylko pojedyncze, w większości lecą ciągami