Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Patrycjaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od dłuższego czasu boli mnie głowa czasem prawie codziennie, czasem co ktoryś dzień, najczęściej boli wieczorajmi nie wiem czym może być to spowodowane. Ból jest pulsujacy w momencie troszkę przestaje ale za chwilę spowrotem się nasila.Byłam u lekarza rodzinnego i powiedział mi że jestem jeszcze młoda, nie wiem co ta ma wspólnego z wiekem. Wspomniałam mu też o tym że jakieś 10 lat temu mialam zapaść, leżałam w szpitalu robili mi badania, miałam zmiany w mózgu ale nie wiedzieli dlaczego tak sie dzieje, po 2 latach znów się to powtórzyło była to jednorazowa zapaść jak wtedy.Byłam wtedy u innego lekarza który mi powiedział, że za szybko się rozwijam i mój organizm nie nadąża i że dostanę miesiaczki i nigdy to się nie powtórzy. Oczywiście nie powtórzyło się tylko te częste bóle głowy boję się że może to być związane z tym co było kiedyś.

Droga Pani Patrycjo, Warto dotrzeć w archiwum rodzinnym - do Karty Informacyjnej z pobytu w szpitalu po zapaści, przed 10 laty. Trzeba wyjaśnić, na czym polegały opisywane wówczas zmiany w mózgu? Może warto udać się do neurologa, powiedzieć o bólach głowy, o zapaściach, które szczęśliwie już się nie powtarzają i pokazać Kartę Informacyjna sprzed 10 lat. Być może warto będzie zrobić obecnie dokładniejsze badania mózgu (może tomografia komputerowa głowy?) i porównać wyniki dzisiejsze z tymi, które uzyskano z badania przed 10 laty. Ale trzeba zapytać lekarza - neurologa, czy jest potrzeba ponownego badania mózgu?