Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, zmęczenie i wysokie tętno a omdlenia

Gość Syliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! od jakiegos czasu dziwnie się czuje, mam wysokie tetno, zawroty glowy, oslabienie, utraty przytomnosci, zmeczenie. Pierwszy raz zemdlalam ok. miesiaca temu , lecz mialam przy tym otwarte oczy i moja skóra była żółta, miałam też ciężki oddech ( tak mi mowili) lecz ja stracilam calkieem swiadomosc, po tym omdleniu przez jakis czas bylo dobrze, dwa tygodnie temu sytuacja sie powtorzyla i od tego momentu ciagle zle sie czuje, cisnienie mam raczej w normie ale tetno mam podwyzszone, najmniejsze miałam 83. Czuje też gorąco w okolicach serca, kłucie, bóle klatki piersiowej, głucho w uszach lub pisk. Robiłam podstawowe wyniki i sa w normie , jednak na granicy najnizszej. Wybieram się do kardiologa za pare dni, lecz do tego czasu chcialabym normalnie funkcjonowac. Podejrzewam ze to arytmia, co o tym sadzicie ?

Droga Pani Sylwio, Prawdopodobnie jest Pani już po wizycie u kardiologa. Przypuszczam, że miała Pani zrobionego holtera i wyjaśniła się sytuacja, czy ma Pani zaburzenia rytmu serca (arytmię), czy - nie? Analizując opisywane przez Panią objawy proponuję również dobre badanie neurologiczne. Na wszelki wypadek może bedą przydatne badania w kierunku padaczki?

Gość krasnalkaa

Warto zrobić dokłądnie badania, zacząć od tych podstawowych krwi, w moim przypadku za osłabieniem stał niedobór potasu, teraz zmieniłam dietę, zaczęłam przyjmować potas w pastylkach ketalin+ i czuję się już dużo lepiej