Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i strach a powiększona komora serca

Gość Bartek2811

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bartek2811

Witam Miewam od ostatniego tygodnia strasznie dziwne rzeczy.... Zaczelo sie od strachu przez smiercia, od tamtej pory miewam dusznosci, nieustanny strach, scisk w srodku( zpowodowany strachem.?), silny brak w danym momencie bliskiej osoby, brak apetytu, mysli nad tym czy to wszystko do okola to jest naprawde, czy to nie jest sen itp.... dodam iz w momencie kiedy cos robie i jestem zajety, objawy te nie sa az takie silne, alle w momencie kiedy usiade i zaczynam myslec jest tragedia i to sie nasila.... Zastanawia mnie czy te objawy (w gruncie rzeczy bardziej psychiczne) moga byc powiazane z powiekszona komora serca.? mialem wyznaczana wizyte na echo serca pol roku temu niestety trafila sie sytuacja ze nie udalo mi sie tam dotrzec... Czlowiek zapomnial i zlekcewarzyl.... Bardzo dziekuje za pomoc.

Drogi Panie Bartku, Z pewnością warto się upewnić, na podstawie echa serca, czy (lewa?) komora jest rzeczywiście powiększona. Zamiast zastanawiać się, czy Pana odczucia mają związek z potencjalnie nieprawidłową budową jam serca, proponuję jak najszybciej zorganizowanć sobie to badanie, czyli echo serca. Warto przy okazji badania zapytać lekarza wykonującego i opisującego echokardiografię, czy rzeczywiście komora jest powiększona i jak się to ma do Pana dolegliwości?