Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jako nowy użytkownik :) muszę gdzieś się wyżalić bo mnie trafi :/ Mam 28 lat z tachykardią zmagam się już od kilku lat na dodatek mam astmę oskrzelową :( i wszystko było by dobrze jakby nie to, że moja tachykardia w ogóle nie jest leczona :( mój kardio twierdzi że mam ją z powodu astmy- a pulmonolog temu zaprzecza. I tak to się ciągnie już kilka lat aż pewno mnie wykończy :( Kardio przepisał mi lek na zwolnienie tętna który zakwestionował pulmonolog (jego słowa *jak chcesz umrzeć powolną śmiercią przez uduszenie to zażywaj ten lek*- straszne ) Więc moja kardio przepisała inny lek bez refundacji gdzie miesięczna kuracja nim wynosi ponad 700 zł ehhhh mogę sobie tylko pomarzyć o takiej kwocie- po prostu mnie nie stać :( po ostatnim badaniu Holter moje wyniki się pogorszyły -średnia częstość rytmu- 95, min 50 a max 195 :/ W ciągu dnia moje tętno rzadko spada poniżej 100 , co nie ukrywam utrudnia życie - szybko się męczę a jakikolwiek większy wysiłek powoduje znaczny skok tętna :( myślicie że taka nieleczona tachykardia może być groźna? sama nie wiem co powinnam zrobić.... to jakiś koszmar kardiologiczno- pulmonologiczny, czy ktoś miał albo ma taki problem jak ja?

Nie mam takiego problemu. Jestem po bypassach. Dzięki lekarzom którzy sie mna zajęli, czuję się bardzo dobrze. Po przeczytaniu Twojego postu dochodzę do wniosku ze na początek powinnaś zmienić właśnie lekarzy. Pozdrawiam i życzę duuuuuuużo zdrowia.

Też mam astmę i arytmię. Twój polmunolog ma rację, nie wszystkie leki mogą być podawane przy tym schorzeniu, jednak wiele innych tak. Znajdź innego kardiologa :) A swoją drogą - co to za leki, że kosztują 700 zł miesięcznie? Z tak drogimi się jeszcze nie spotkałam... Brałam procoralan, też drogi, lecz jego cena to była 250 zł.