Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od 12 lat próbuję zwalczyć to choróbsko niestety nie skutecznie.I właśnie od kilku dni mam straszny dołek,było dużo nerwów to teraz mam efekt.Niestety najbardziej boli mnie fakt ,że ostatnio moję się ostrych narzędzi noży itp.że zrobię coś sobie lub dzieciom,które kocham najbardziej na świecie czy ktoś z Was miał taką fobię?Nadmienię ,że od roku biorę pramolan 50mg -1 na noc a w dzień magnez i ziołówki do tej pory było w miarę ale ostatnio czuję się koszmarnie.Planuję dzisiaj ,zażyć pramolan jeszcze w południe 1 tabletkę a jutro maszeruje do psychologa.Proszę Was jak ktoś miał takie lęki niech powie,jak sobie poradził albo czy wie skąd taki lęki się biorą .Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi

Cześć ANETA37, tak, owszem znany jest mi ten objaw. Występuje on w nerwicach i u ludzi zaburzeniami obsesyjno-kompulsywnymi. Często miałam myśli o ostrych narzędziach, ale wiedziałam, że są to myśli nad którymi jestem w stanie zapanować, że są to MOJE myśli, które są nieracjonalne i pojawiły się ze stresu, nerwów i które miną (tak zawsze sobie tłumaczę). Często podczas tych myśli próbuje zająć się czymś, zająć głowę, aż zapominam...