Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Andrzej21q

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Andrzej21q

Witam. Zażywałem sporadycznie amfetaminę. Nigdy nie miałem po niej poważniejszych objawów. Wczoraj po miesięcznej przerwie postanowiłem znów spróbować. Jedną kreskę zażyłem o godzinie 18, następna o 22. Po tym czekał mnie bieg ok. 1km. Po powrocie do domu normalnie funkcjonowałem, wziąłem gorącą kąpiel. Po dwóch godzinach, chwilę po północy zaczęło mnie boleć serce. Uczucie podobne do *kołotania* do tego doszły również drgawki u rąk i nóg. Zacząłem dostawać napady pocenia oraz *bekania* które nie chciały do końca opuścić mojego gardła. W tym momencie zostały tylko objawy kołotania i bekania. Czy mam się czego obawiać? Udać się do specjalisty czy jest to zwykły objaw który minie po czasie? Po tym wszystkim definitywnie kończę z narkotykami. Proszę o pomoc.

Drogi Panie Andrzeju21Q, Bardzo dobry pomysł, żeby zrezygnoważ ze środków psychoaktywnych, amfetaminy i innych. Niestety, te preaparaty uzależniają. Całkowita rezygnacja z ich stosowania może okazać się dla Pana trudna, a nawet zbyt trudna. Warto zwrócić się o poomoc do ośrodka leczenia uzależnień, zajmują się tym psychiatrzy i psychoterapeuci.