Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników próby wysiłkowej

Gość Mikelek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mikelek
Na szczęście lubelszczyzna dziś nie strajkuje, bo miałbym badanie za klka miesięcy pewnie, a tak już po wszystkim. Opis jest taki: Procedure: BRUCE Exercise time: 09:56 Maximum heart rate attained: 166 bpm, 86% Max predicted 192 bpm Maximum BP: 140/70 Maximum Workload Attained: 10 METS No ST segment depression occured Criteria of -0.1 Horizontal Slope was not reached Reasons for termination: LIMIT TĘTNA ZMĘCZENIE Impressions: W czasie całego okresu obserwacji ukształtowanie zespołu QRS jak w bloku przedniej wiązki lewej odnogi pęczka Hissa. W spoczynku komorowe zaburzenia rytmu serca, ustąpiły w czasie wysiłku fizycznego. Bez istotnich zmian ST-T, wydolność fizyczna dobra (10 METS) miałem VE (/min): Pre-test: 6 Supine: 6 Standing: 5 Hyperv: 6 Exrecise 1: 1 Ex. 2: 0 Ex. 3: 1 Ex. 4: 0 Peak Ex.: 0 Recovery: 5 No i niestety poza wręczeniem mi kartki z wynikami nikt mi nic nie powiedział. Norma w służbie zdrowia... Oczywiście mam z tym pójść do lekarza jak będę miał wszystkie wyniki, czyli...w listopadzie, bo wtedy będę miał USG. Bardzo proszę o choćby kilka słów, bo wiem, że ten blok to coś poważnego, a czekanie do jesieni z nerwami i wynikami, o których nic nie wiem wcale mi się nie uśmiecha... Z góry dziękuję.