Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 16 lat i gdy wstaję rano i przekręcę się na drugi bok lub się przeciągnę serce mi bardzo przyspiesza tak jakby od wysiłku, ale tak na 10s, a później bije normalnie od takiego wysiłku żeby serce przyspieszało ???? jeszcze dodam, że jak biorę głęboki wdech to czuję taki turkot,lub takie pękające bąbelki po lewej stronie klatki. Biorę magnez od 3 tygodni ale nic mi nie pomaga. Też miewam często zimne kończyny. Czy takie objawy to normalne przy dojrzewaniu ? Hormony buzują czy to jakaś wada serca. Wiem, że trudno stwierdzić przez internet czy mam chore serce, ale badania będą dopiero październiku. Bardzo też odczuwam serce gdy gram w piłkę a gdy dłużej biegnę truchtem to mi nogi siadają tak jakby krew tam nie dopływała

Drogi Panie Lukasie 02, Być może obecnie jest Pan już po badaniach i wszystko lub prawie wszystko zostało wyjaśnione? Jest Pan w okresie przejściowym, pomiędzy dzieckiem i dorosłym. Niedługo kardiolodzy dziecięcy nie będą chcieli się Panem zajmować, ale będą mogli to robić zwykli kardiolodzy - dla dorosłych. Z pewnością, trzeba wyjaśnić, czy nie ma Pan wady serca, nadciśnienia lub zaburzeń rytmu serca? Warto zaufać swoim lekarzom, a samemu nie przejmować się przesadnie stanem zdrowia.