Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie ciśnienie i ból ręki przy niedomykalności zastawek

Gość Ania021188

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ania021188

Witam. Chciałabym zapytać co może być przyczynš niskiego ciœnienia ( po 2kawach bez kawy ciœnienie jest jeszcze niższe wczoraj tętno wynosilo 116 ) 94/54/98. Drętwienia lewej ręki czasami nóg Dusznoœci bólu aorty szyjnej mostka i serca .Czasami też serce kołacze a czasami nie czuje jego bicia. Pozatym kilka razy do roku mam zapalenie worka osierdziowego i nawet hospitalizacja nic mi nie pomogła po 2miesišcach miałam nawrót zapalenia Miałam korekte wady na otwartym sercu asd z niewłaœciwym ujœćiem 2 żył Byłam u kardiologa stwierdził że oprócz niedomykalnoœći zastawek nic nie zauważył i jestem zdrowa Więc skšd sš te wszystkie obiawy? Czy możliwe jest żebym miała niewydolnoœć serca? A mostek boli bo naderwałam któršœ z klamr? Czy to normalne że mimo operacji zastawki nadal sie nie domykaja?

Droga Pani Aniu, Nie jest dobrze, jeżeli ma Pani nawracające zapalenia osierdzia - czy rzeczywiście nie uzyskano poprawy podczas leczenia szpitalnego? Dobrą metodą oceny stanu serca jest okresowe powtarzanie EKG i echa serca. Mam nadzieję, że ma Pani te badania od czasu do czasu wykonywane. Opisywane przez Panią objawy nie są charakterystyczne dla określonej choroby serca. Być może ma Pani istotne problemy emocjonalne w osobistym życiu? Na wszelki wypadek warto dosyć często mierzyć sobie temperaturę ciała, czy nie ma stanów podgorączkowych lub gorączek?