Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość bojesie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem. Wczoraj wieczorem gdy już leżałem, zauważyłem, że mam niski puls. Zmierzyłem tętno (57), bardzo się wystraszyłem, że coś mi się stanie. Po tych nerwach skoczył mi do 76 i w końcu usnąłem. Dzisiaj rano co chwilę mierzę sobie puls, mam od 60 do 78. Dodam, że mam nerwicę i hipochondrię, miałem EKG, ECHO i holtera, wszystkie badania wyszły dobrze, na holterze min puls 56. Zawsze miałem raczej puls koło 80-90, a tu takie coś. Czy mam ponownie iść do kardiologa?? Boję się, że to może bradykardia.

Gość zasiasamosia

Mój mąż na niskie tętno 50 56 65 tak jakoś zazwyczaj. i to jest bardzo dobre tętno. ostatnio miał badania okresowe i lekarka powiedziała że super i oby takich więcej pacjentów. 95% dotleniony organizm. także tobie również pozazdrościć. ja to mam 76najmniejszy nie mówiąc o największym;/ mój mąż ma 28lat żeby nie było że dziadek z niego;)))))

Gość zosiasamosia

Nie szukaj odpowiedzi w internecie bo znajdziesz i że żle i że dobrze. normalka. doradzić ci mogę żebyś poszukał dobrego kardologa,popytał w przychodni, kogoś starszego z rodziny, i idz prywatnie raczej, no wiadomo jak cie stać. i powiedz otwarcie o wszystkim.... ja sadzę że to nic grożnego jeśli nie masz innych dolegliwości wiadomo dla własnego spokoju lepiej się upewnić;) będzie dobrze;) moj mąż jest zdrowy a ma niski puls. a sportowcy mogą mieć nawet 40 puls. bo serce jest tak wydolne (zdrowe) że odpoczywa jak tylko może. i to też jest ok. ale zamieszałam trochę;))) pozdrawiam trzymaj sie;)

Ja też mam niski puls czasem serce zaboli ze słabi ... echo serca ok inne badania ok jak widać kuleje służba zdrowia bo nie potrafią zdiagnozować owszem u mnie niby nerwica ale czy na pewno ? Raz puls 130 a raz 55 morfologia ok serce ok czasem zakolacze wróci do normy i tak od ponad dwóch lat lekarze rozkładają ręce mówią że jestem zdrowy wysyłają do psychiatry albo że młody to udaje i nie ma co szukać