Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Fatalne samopoczucie przy uciskach i zawrotach głowy

Gość lukasz176

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam na imię Łukasz, doszedłem do wieku 24 lat, bez chorób, problemów, zmartwień... do pewnego dnia gdy wszystko zmieniło się o 180 stopni. Zacząłem mieć dziwne uciski, zawroty w głowie, jednorazowo przed 3 msc. na drugi dzień nie miałem problemów, przejechałem za kierownicą 18 godzin i nic nie wskazywało, że to początek horroru. Pracowałem bardzo długo, po 16 godzin codziennie, po kolejnych dwóch miesiącach w pracy zacząłem słabnąć, podobne zawroty, lecz tym razem dużo mocniejsze, położyłem się po 2-3 godzinach było lepiej, lecz nie tak jak powinno, zmęczenie, brak sił (po gorszenie po papierosach, kawie) Po 2 dniach znowu wróciło wszystko do normy, niestety nie na długo. Po następnych 3 tygodniach pracy, złapało mnie już tak mocno, że myślałem, iż mi serce wyskoczy (dokładnie: silne natężenie w okolicach czoła, dziwny zapach, szybkie bicie serca, puls 200, próbowałem ściągać buty, totalna panika) po tym nie mam już sił do dzisiaj, zapaliłem raz papierosa to nawracało się to. w Pl przeleżałem dzień w szpitalu, kilka zwykłych badań i stwierdzenie zdrowy jak koń! Ledwo co wstałem tam z łóżka, ale oni byli jednoznacznie przekonani, że jest wszystko ok. a to moje osłabienie jest spowodowane od stresu! Dlaczego wtedy ja tak kiepsko się czuje od tego ataku? nie mogę spać, ciągle jakieś delikatne przyśpieszenia serca, niekiedy wysokie ciśnienie. Nic mnie nie boli. Jakie badania zrobić? jakieś pomysły? miał ktoś coś podobnego? dlaczego akurat po paleniu papierosów mam tak złe samopoczucie?