Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, dyskomfort w gardle i słyszenie własnego oddechu

Gość Damian173

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 17 lat, od kilkunastu dni odczuwam duszności, lecz od kilku się to nasiliło, dodatkowo podczas przełykania czuję coś po lewej stronie gardła. Ostatnio po powrocie do domu gdy schyliłem głowę w dół słyszałem i czułem jak by jedna ścianka w gardle ( po lewej stronie) uderzała w tą po prawej w rytmie serca. Ponadto gdy ćwiczę, biegam lub gram w piłkę w lewym uchu jak by słyszę swój oddech. Czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna? i do jakiego lekarza się z tym udać? Dodam że od ok roku, paliłem papierosy w ilości ok 4-7 dziennie.

Drogi Panie Damianie, Prawdopodobnie już teraz jest jasne, czy kłopoty z oddychaniem i dusznością skończyły się, czy nadal występują. Zawsze warto zaczynać od wizyty u lekarza rodzinnego (rejonowego, POZ), który zadecyduje, co dalej robić? Jeżeli to jest możliwe, proponuję zrezygnować z palenia papierosów. Wprawdzie zaczął Pan palić wcześnie, ale pali Pan 4-7 sztuk dziennie, czyli jeszcze nie tak bardzo dużo. Może się uda całkowicie wyeliminować papierosy ze swojego życiorysu?