Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady kołatania serca przy dusznościach i osłabieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 18 lat i Mam problem z sercem tego typu, że budzę się w nocy i nagle mam tak gwałtowne kołatanie serca przez ok pół godziny czasem dluzej. Po tym następuje normalny rytm, a ja czuje się tak zmęczona, że nie mam siły podnieść ręki do góry, uczucie duszności, bóle brzucha. ostatnio czasami pojawia się też osłabienie jak bym miała zemdleć.. Miałam robione EKG, echo serca, Holtera no i nic nie wykazało. Pani Kardiolog powiedziala mi ze to przez stres i ze to moze byc nerwica. Przepisala mi Bisocard.Co robic? według mnie to nie moze byc nerwica poniewaz jestem osoba bardzo spokojna. Prosze pomóżcie mi.

Droga Pani Katerinaa11, Oczywiście, przyczyn duszności, osłabienia i bólów brzucha jest bardzo dużo. Od braku snu, przeciążenia nauką lub pracą, do istotnych zaburzeń rytmu, nieprawidłowej funkcji serca, albo płuc. Nerwicy zasadniczo nie leczy się Bisocardem. Zatem znaleziono przyczynę Pani złego samopoczucia, w której Bisocard może okazać się pomocny. Warto mieć zaufanie do swojego lekarza i skoro przepisał określony lek, to może warto spróbować zacząć go stosować?