Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle serca od dziecka

Gość Basia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 19 lat. Od dzieciństwa odczuwam bóle serca, czasem tak mocne, że nie mogłam zaczerpnąć mocniej powietrza lub się poruszyć. Jednak nie było to dla mnie niepokojące gdyż byłam w okresie dojrzewania i uważałam to za normalne, często teraz jednak cierpnie mi lewa ręka i odczuwam lekkie bóle, kucia w klatce piersiowej w momencie mocnego wysiłku fizycznego. Mam bardzo niskie ciśnienie krwi oraz bardzo wysoki puls. Od nie dawna zaczęłam spożywać alkohol, wcześniej nie miałam z nim styczności. Wydaje mi się ze jest to wlanie tego przyczyna, po spożyciu piwa na 2 dzień mam kołatania, i uciążliwy ból serca, który trwa i po kilka godzin, bez ustanku. Już kolejny raz tak właśnie mi się dzieje. Nie wiem co mam o tym myśleć. Może ktoś wie, czy to jest normalne?
Nie pije zbyt wiele, dopiero po 18. Jestem ostrożna, na każdy z alkoholi reaguje inaczej. Wina nie mogę pic wytrawnego bo mam straszne boleści żołądka. Dopiero cos takiego mam 2 raz. Wiadomo matura, pożegnanie klas, wypiłam 3 piwa to dużo dla mnie, bo na ogół nie pije więcej niż jedno. Na drugi dzień właśnie miałam boleści serca. Które przez 3 godziny nie mogłam niczym załagodzić. No i wczoraj wypiłam 2. Dziś tak koło 17 mnie wzięło i trzyma do teraz a już jest 1 (ból się nasila, przestaje i tak cały czas). Sądzę ze taki jest powód… bo nic innego nie przychodzi mi go głowy… Wykryć u mnie nie mieli jak bo ja jakoś nie śpieszę się do lekarzy, nigdy nie miałam badań serca.
Witaj :) Musisz isc koniecznie do lekarza, tylko nie daj sie zwiesc slowami ze to tylko nerwica. Musisz zrobic podstawowe badania takie jak badanie krwi,ekg a najlepiej ukg. Moje ekg wychodzilo idealne, cisnienie niskie/normalne tylko tetno dosc wysokie. Poniewaz mialam ciagly stan podgoraczkowy,bole serca i ogolne oslabienie organizmu wzieli mnie do szpitala i po kilku tygodniach okazalo sie ze mam infekcyjne zapalenie wsierdzia. Jeszcze tydzien i nie byloby mnie na swiecie tak powiedziala mi ordynatorka oddzialu kardiologicznego. Nie chce Cie straszyc! Moze to nic poważnego - ale koniecznie udaj sie do lekarza pierwszego kontaktu i opowiedz mu o swoich dolegliwosciach . Napisz pozniej czy wszystko ok pozdrawiam cieplutko i zycze zdrowia KASIA :)
witajcie znerwicowane kobietyQ! ja mam 19 lat nerwice od 15 i uwierzcie ze doszłam do skutku, zaczęłam cwiczyc gimnastyke kardio i jestem taka spokojna, coprawda ostatnio grypa mnie oslabila i przestalam cwiczyc no to nerwy powoduja ze sie trzese, w dodatku moje serce jest małe i jak chodze to sie mecze i zduszam, uciekam przed słoncem, ale wieerze ze mi przejdzie polecam gimnastyke i joge!
racja z tą nerwicą...sama tak zaczynam mysleć...ekg mam ok ciśnienie również...w ukg wyszła mała niedomykalność zastawki dwudzielnej i lekarz powiedział że nic się nie dzieje i możemy się spotkać za 5lat...a mnie naprawdę tak niekiedy boli w okolicach serca że ledwo oddycham...pozatym bardzo szybko się męczę i nie mogę złapać oddechu...ból zazwyczaj jest pod lewą piersią rozlany...niekiedy zdaża się nad piersią tylko w jednym punkcie nasila się przy dużym wdechu...a poza tym zawsze jest mi goprąco...może ktoś mi coś pomoże proszę piszcie na moje gg11536493...za miesiąc wyjeżdżam do Anglii na rok i chciałabym coś wiedzieć co mi jest...