Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem. Robiłem Ekg, Echo i Holtera, które wyszły dobrze ( na holterze 9 pobudzeń nadkomorowych). Jednak są takie okresy, że po nerwach czuje te skurcze co 10 sek( raz na ok. 2 tygodnie). Nie łączą się, są pojedyncze, nie powodują żadnych objawów. Czuje je tylko jak dotknę do szyi palcem. Mam nerwicę, którą leczę u psychoterapeuty. Byłem już u 2 kardiologów, ale mówią mi, że serce jest zdrowe. Dodam jeszcze, że biorę magnez. Czy mam się tym niepokoić??

Ja odpowiem - WYLUZUJ !!! i tyle .badania miałeś nei am co się bać... ja mam identycznie... na holterze kilka pobudzeń a czasami czuje ich wiecej. nie przejmuje się tym. powiem więcej. - na skurcze bardzo dobry jest ruch - bieganie ok 40 min lub płyuwanie 1-1,5 km dziennie w szybkim tępie ;]

Ja mam ok. 2700 skurczy nadkomorowych dziennie, biorę magnez i potas, głęboko oddycham, w czasie stresu waleriana pod postacią *tabletek uspokajających* z labofarmu. Byłem u 3 kardiologów - *a czy to pan w ogóle odczuwa*, *ludzie też mają i tego nie czują*, *a tego to sie nawet jakoś specjalnie nie leczy*, a mi się wydaje, że kiedyś kite odwale od tego! :)