Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tabletki odchudzające - bezpieczne czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam jak do tej pory żadnych problemów z sercem. Jednak, chciałam zapytać czy tabletki odchudzające mogą mieć jakiś negatywny wpływ na stan mojego serca? Dotarłam do strony z jednym z leków odchudzających. Zamieszczone tam informacje wskazują, że nic nie powinno się dziać po stosowaniu tabletek z ekstraktem z zielonej kawy. Chciałabym jednak upewnić się, że tak jest i wtedy dopiero rozpocząć stosowanie tego leku.

Otóż to!! Nie pojmuję po co ludzie wyszukują jakiś różnych dziwnych specyfików do łykania jak wystarczy mniej jeść, zdrowo jeść i przede wszystkim zacząć ćwiczyć. Wystarczy trochę samodyscypliny i się chudnie w oczach! I efekt utrzymuje się dłużej i samopoczucie lepsze. Dla przykładu, ja...kobieta 29 l wzrost 171 waga w styczniu 63 kg. Ćwiczę od marca regularnie i codziennie ponieważ chciałam dodatkowo wysmuklić sylwetkę.Teraz ważę 59 kg, choć wcale chudnąć nie chciałam, figury znajome mi zazdroszczą, a faceci oglądają się na ulicy... Trochę samodyscypliny i efekt murowany!!

Dokładnie. Jeżeli ktoś kupuje te *ekstra* tabletki znaczy że jest słaby i nawet jak schudnie to i tak wróci prędzej czy później do starej wagi. Ludzie wystarczy trochę ruchu, nawet nie trzeba niewiadomo jakich diet s stopsować. Mądre odżywianie i ruch !!!! także rusz du.ę i idź pobiegać a nie szukaj na kompie żadnych tabletek. tyle ode mnie. powodzenia ;]

Łatwo mówić, że wystarczy aktywność fizyczna i dieta. Ja przez 10lat żyłam ze sporo nadwagą, wiem, że to moja wina. Gdy próbowałam schudnąć, ani dieta, ani sport nie przynosiły większych rezultatów, co przekładało się na to, że po 2miesiącach odpuszczałam, regularne ćwiczenia. Pomogły mi tabletki z Hoodią Gordonii (hoodiagordoniiplus. com .pl) Może i był to efekt placebo, ale na pewno skuteczny bo nastąpił przełom. Waga szybciej spadała i chęci wróciły. Jeśli chodzi o tabletki, a serce, to nie powinny one mieć wpływ na nie. Wkońcu to są suplementy, a nie antybiotyki.