Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak sobie radzić przy dodatkowych skurczach?

Gość ech80

Rekomendowane odpowiedzi

Lubel wiem, zdążyłam się o tym przekonać na własnej skórze, a raczej sercu😞 i tak pewnie z czasem przyjdzie mi usunąć tarczycę, ale narazie o tym nie myślę. Wyniki są w normie, więc spoko...Czytałam, że cytrynian jest jest ok. a co myślicie o taurynianie magnezu,podobno bardzo dobry właśnie w przypadku problemów kardiologicznych. 

Gość Załamana buuu

Witam. Od 5 dni nekaja mnie kopniaki serca. Już wymiękam. Byłam dzis na świątecznej pomocy i po ekg lekarka stwierdziła, że mam  blok odnogi peczka hisa, że to nie jest groźne ale daje w kość. Czy ma rację? Przecież to tylko lekarz rodzinny. Wysyła mnie jutro do kardiologa, ale czy mnie gdzieś przyjma tak bez kolejki? Jutro muszę isc do pracy dlatego się zastanawiam czy koniecznie muszę iść jutro dokardiologa skoro to podobno nic takiego procz tego strasznego dyskomfortu. Swoją drogą ie wiem jak wytrzymam 10 h w pracy. Od prawie 20 lat nekaja mnie skurcze. Natomiast tocoteraz jest przechodzi moje wyobrażenia. Te 5 dni wykończylo mnie psychicznie jak i fizycznie. 

Gość Załamana buuu

czesc Lubel. Taki mam zamiar ale nim sie dostane o kardiologa to hoho troche czasu minie. Skurcze dalej ze mna sa. 24h/ dobe w każdej minucie. Bylam wczoraj na izbie przyjęć bo lekarz poz podejrzewal zapalenie mięśnia sercowego. Co zrobiono? ekg i badanie krwi. Po czym rozpoznanie następujące: ostre zapalenie gardła i nieżyt nosa. Nie musze chyba pisac, ze chora nie jestem i nie gorączkuje. Kpina, a mi sie beczeć chce. Karmienie, ze chorabylam ponad 2 tgodnie temu i przez 3 dni bylo podobnie. Minęło, a teraz jest ze mna cały czas. Aaaaaa poradził mi brać gripex i elektrolity choc one sa w normie.

.

Gość załamana buuu

drogie sa takie holtery. Wole jednak isc do lekarza gdzie od razu zrobi i usg serca.

pytanie do tych , którzy skurcze maja non stop. Jak sobie radzicie, jk pracujecie? Ja wzielam sobie troche urlopu bo rady nie daje. W domu paskudnie, a weź tu sie skup w pracy z Kopiacym sercem. Ech nerwica mi chyba wróci.....

ok 80-100zł za 24h. A holter jest niezbędny do diagnozy jakiego rodzaju są to skurcze i czy nie występują w złożonych formach typu salwy, pary czy inne.

Druga sprawa, że echo możesz mieć prawidłowe (budowa serca), ponieważ skurcze niekoniecznie są spowodowane wadami samego serca. No ale rób jak uważasz, przecież nie będziemy Ci czegoś narzucać :)

Gość zalamana buu

rozejrzalam sie w intrenecie sprawdzając ceny w swoim rejonie. Holtery ok 170 wzwyż.. Lepiej wiec na wizyte lekarska , tam zleca tez holtera. I mam wszystko za ok 200 zl . moze troche więcej. Mimo wszystko Lubel dziekuje za podpowiedz ☺

Mika bierzesz konkretny magnez który dobrze się wchlania czy tez cokolwiek z apteki? U mnie sod i potas w normie. Magnezu nie nadali...

3 godziny temu, jacop1984 napisał:

Witam wszystkich .Nie zaglądałem tutaj chyba z rok.Objawy znikły mi w 98% więc jest bardzo dobrze.

Czy Alicja dalej tu zagląda,albo pozbawiona radości?

Pozbawiona radości nadal się użala nad sobą. Nic się nie zmieniło. Alicja zniknęła, nawet się nie loguje 😞

Witam . Do mnie wróciły dodatkowe skurcze przedwczesne komorowe po ok 4 latach. Jestem załamana a było tak dobrze człowiek szybko się przyzwyczaił do spokoju a teraz znów ręką na tętnicy przez cały czas. Żyć się odechciewa. Miałam silny stres i emocje i to chyba to wywołało te skurcze. Silne napięcie nerwowe i prawie nic nie jadłam . Szok szok.

W dniu 9.04.2019 o 14:28, Gość Barbara napisał:

Witam . Do mnie wróciły dodatkowe skurcze przedwczesne komorowe po ok 4 latach. Jestem załamana a było tak dobrze człowiek szybko się przyzwyczaił do spokoju a teraz znów ręką na tętnicy przez cały czas. Żyć się odechciewa. Miałam silny stres i emocje i to chyba to wywołało te skurcze. Silne napięcie nerwowe i prawie nic nie jadłam . Szok szok.

Znam ten ból, też miałem kilka lat przerwy... Człowiek nie docenia tego jak było dobrze żyć bez arytmii 😞