Gość migadam@poczta.onet. Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Mam planowany zabieg w miesiącu czerwcu zamknięcia otworu owalnego przegrody międzyprzedsionowej serca. tz. metodą *Wprowadzenia parasolki*. Proszę o informacjię czy ww. zabieg jest bezpieczny i jakie występuje ryzyko dla życia i zdrowia w czasie zabiegu i po jego wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Magdalena Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Mój syn w 08/2006 (Zabrze) miał zamkniety ubytek zestawem parasolek Starflex. Uważany jest za zabieg bezpieczny jednak jak każda ingerencja w *ciało * wiąże sie z jakim niebezpieczeńsrtwaem , o czym pacjenci inf. są przed zabiegiem . Od ponad roku śledzę wpisy i nie spotakałam sie z jakąś widomością o niepowodzeniu. Jeśli chcesz mogę Ci przełać zdjecia jak te parasoli wygladaja ( Amplatzer , Starflex) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość migadam@poczta.onet. Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Dzieki za propozycje, prosze o przesłanie zdjęć. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość magda Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 witam, prawdopodobnie również będę skierowana na ten zabieg (w Krakowie) i zaczynam się dopiero orientować w temacie czy również mogłabym prosić o zdjęcia na priv mrosa2@wp.pl i jakieś info Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość magdalena Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24429&w=52215826&a=52215826 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Magdalena:) Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 tam opisywałam i załaczyłam zdjęcia nt , jeżeli macie pytania ,chetnie odpowiem - jeśli będę oczywiscie potrafiła Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolinaGdansk Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam w Środę mam wyznaczony zabieg zamknięcia drożnego otworu w sercu, bardzo się boję, czy mogła by pani opisać mi w mailu mniej więcej jak ten zabieg wyglądał u pani syna? i poprosiła bym o te zdjęcia tych parasolek pozdrawiam serdecznie.... kb860@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza
anetas Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Kochana ja mam inna wadę ale wejdź na www.sercedziecka.org.pl tam na pewno otrzymasz odpowiedź na nurtujące Cię pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa30zToF Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Karolino, ten zabieg jest prosty, bezbolesny i bezpieczny. Zasypiasz, a jak się obudzisz, będziesz zdrowa. Parasolka to malutka spręzynka, która w sercu się się otwiera, jak dysza parasola, stąd nazwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi