Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Marcin28LPS

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcin28LPS

Witam ... chciałbym sie upewnić czy objawy , które towarzysza mi od ponad poltorej roku to typowe objawy dla nerwicy czy powinienem robic jeszcze jakies badania w celu uzyskania dokladnej odpowiedzi ... Mianowicie dotychczas wykonałem badania : -EKG + EKG Holter 24 h + proba wysilkowa -Echo Serca x2 + Konsultacja kardiologiczna -USG Brzucha x3 -Krew /mocz+ morfologia z rozmazem x4 + TSH + Elektrolity itp itd... -RTG Klatki x3 -Tomograf Komputerowy + Kontrast -Spirometria - Cisnienie 120/70 mierzone kilka krotnie w ciagu trwania tych objawow - konsultacja psychiatryczna + Leki Efevelon 37,5 pozniej 75 mg oraz Coaxil i Paxtin ... niestety nic nie pomoglo .. bralem tez krople Milocardin i nic .. objawy jakie mi towarzyszą to ucisk w klatce + ciągłe nieustanne ani na sekunde nie przestaje .. Silne bicie serca , które czuje w tchawicy i w brzuchu oraz czasami czuje lekką dusznosc w tchawicy do tego dochodzi szybkie zmeczenie ... wczesniej uprawialem sport i kondycje mialem wzorowa ( Zaznaczone na zdjeciu ponizej czerwony punkt to punkt ucisku a wyzej to punkt w ktorym odczuwam silne bicie serca ) >>>>LINK DO ZDJECIA : http://ifotos.pl/zobacz/klatka-pi_nexaqwe.jpg/

Hej. Też mam coś podobnego i też nie wiem co to jest. Ja aż tyle badań nie robiłam, ale mam to od jakichś 12 lat. Jak byłam mała byłam z tym u lekarza i powiedział że to od stresu. Dostałam na to tabletki ale czułam sie po nich tragicznie i wzięłam je tylko raz z czego jeszcze je zwróciłam. Zauważyłam że podczas kłócia ciężko jest wziąć głębszy wdech, serce bije mi dużo szybciej a nawet bardzo nie równo. Kiedyś potrafiłam obliczyć kiedy bede miała taki skurcz i ból w klatce, bo jka byłam młodsza pojawiał się on kilkanaście godzin po sytułacji stresowej. Teraz kuje mnie dużo częściej i jestem tym ciągle zaskakiwana. Myślę że trzeba mimo wszystko starać się dowiedzieć co to jest, bo ból nie bierze się z nikąd, jest pewnie efektem czegoś, więc nawet jak się weźmie lek przeciwbólowy to bólu się nie czuje ale problem zostaje. Pozdrawiam.