Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle głowy przed zasypianiem

Gość Karol

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karol Dziewicki

Witam serdecznie. Szukam pomocy odnośnie swojego problemu który towarzyszy mi od paru dobrych dni. Mianowicie: Od paru dni mam mocny problem z porannym oraz przedsennym bólem głowy. Nie jest to taki zwyczajny ból głowy,że wezmę tabletkę i przejdzie. Zazwyczaj ból odczuwam na środku głowy jest to taki ból jakbym w środku miał dzwon który wykonuje ruch przód-tył,przód-tył. Przez co ból emanuje od tyłu głowy(nad karkiem,aż po same czoło. Nasilony ból ustaje na środku głowy. Wraz z bólem towarzyszy często katar którego nie można wysmarkać ani się pozbyć. Tak zwany *zapchany nos* brałem różne tabletki,niestety pomoc była nikła. Jedynym skutecznym rozwiązaniem jest oblanie głowy zimną wodą przez parę dobrych sekund,wtedy ból nieco ustaje aczkolwiek gdzieś w głowie czuję jak się tli by po chwili po prostu znów się *obudzić.* Czuję senność od paru dni budzę się z bólem głowy oraz zmęczony. Dodam iż przy wypaleniu papierosa ból jakby *kamienieje* wiem,to śmieszne,ale jest taki jakby twardszy i silniejszy. Co powinienem zrobić? Proszę o pomoc. Dziękuje z całego serca!

Ważne, czy nie przeżywasz dylematu typu stresowego czy coś w rodzaju depresji. czy obciążenie psychiczne z czymś związane, z którym żyjesz uporając się na co-dzień...jeśli sięgnąłeś porady neurologicznej to pewnie pytano Cię czy palisz, bo właśnie z tym nałogiem tym trudniej leczyć ciążące dolegliwości ! Ponadto nie stosuj doraźnie durnych metod z zimną wodą !!! Pozdrawiam ...!