Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Dominik4546

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dominik4546

Cześć, wkoncu moge siedziec,jestem chyba po stanie przedzawalowym.Od Wtorku (2 kreski),Środy(1 kreska),Czwartek(6 kresek),Piątek czyli dzis(1 kreska) biore amfetamine,dzis wpadlem na genialny pomysl by popic kreske napojem energetycznym(0.7l na raz),kawą 3w1 Nescafe x2,i kawa mielona 2 łyzeczki z łyzeczka cukru,zjadlem przed tym 2 bułki z serkiem topionym,przed dzisiejszym zazywaniem amfetaminy,ostatnie 3 noce nie spałem,cieżkio pracowałem fizycznie w pracy przez ostatni tydzien,no i zjadłem papryke z lodowki,a tu nagle nie moge zlapac oddechu,ból serca(do teraz mam reke na sercu)wyszedłem na dwór i z ogromna trudnoscia lapalem oddech,nie moglem nic mowic trwało to z 20 minut,pozniej ciezko mi sie oddychało,teraz tez.Musialem stac przy oknie,ponadto mrowienie głowy,ogromna potliwosc,z trudem wypiłem ponad 4 litry wody z kranu,mrowienie nog,rak,musialem pic duzo wody by oddychac,jadlem wisnie z kompotu(niewiem czy dobrze)i te bole trwały ponad 2h,dopoki nie odwiedzil mnie kolega który kupil mi jogurty w sklepie,moje pytanie brzmi, jak długo bede musial trzymac reke na sercu by nie bolało?,czy mogl zostac uszkodzony jakis element z układu oddechowego(bo tam gdZie nie ma w poblizu okna nie moge funkcjonowac),jak długo bede przełykał sline by oddychac,dlaczego gdy rusze głowa czuje ból ?Czy kiedys wróce do tej formy przed tym zawałem ?Dodam ze mam 21lat,waze 90 kg+,nie uprawiam za bardzo sportu,mam nerwice prawdopodobnie,nadcisnienie tetnicze,fobie spoleczna,jestem uzalezniony od alkoholu od roku,amfetaminy od 1,5r(rozna czestopliwosc,czesto tez nie brałem kilka tyg),palilem tez dopalacze,haszysz,marihuanke,brałem dropsy,teraz mam doła i zastanawiam sie nad sensem zycia ..

Gość bmwmpower22

Feta z napojem energetycznym to masakra ale raczej zawalu nie miałeś bo by cie w mostu strasznie bolało, Ja feta brałem 4 lata i teraz mam problemy z sercem arytmia komorowa , lekarz nie mówił ze to przez fete ta arytmia. Idz do kardiologa zbada ci serce i bedziesz wiedzał czy masz zdrowe czy nie. Jak chcesz to brac dalej to pamietaj wiecej ruchu, jak masz pytania to pisz troche wiem na ten temat

Człowieku, pamiętaj! Twoje ciało to Twój najlepszy przyjaciel!!!! Nigdy nie będziesz miał lepszego!!! Pokochaj je! Ono jest najlepsze jakie Ci się mogło przytrafić! Ono cię obroni, ono zapewni ci spokój i bezpieczeństwo, z nim będziesz zdobywał świat. Ono ma być zdrowe i silne, żeby spełniać te funkcje! Na nikim nie możesz polegać w życiu, nawet na matce i ojcu, jak na swoim ciele!!! Nigdy nie podejmuj działań, które mogłyby skrzywdzić Twojego najlepszego przyjaciela, którym jest twoje ciało !!!!!! Musisz udać się czym prędzej na pogotowie, ponieważ są to bardzo poważne objawy i nie wiadomo skąd pochodzą!!! Jeśli nic nie wyjdzie to i tak wizyta u lekarza ogólnego i kardiologa i badania cię nie ominą, ponieważ musisz sprawdzić jak wygląda stan Twojego zdrowia po tych wszystkich latach *przygód*. Po tym co napisałeś widać, że jesteś przez te substancje *znieczulony* i że nie potrafisz trzeźwo myśleć. Nie wolno Ci bagatelizować objawów ani lekceważyć zdrowia. Oprócz kontaktu z lekarzami koniecznie musisz podjąć wysiłek rzucenia tego wszystkiego. Udaj się do jakiejś organizacji - tam gdzie masz najbliżej- zajmującej się leczeniem osób uzależnionych od narkotyków i alkoholu! Dopóki jesteś na tym świecie,nigdy nie jest za późno by sobie pomóc.

Ja dragów nie brałem. Ale prawie co dzien jakas impreza alkohol potem litry energetyków mało snu duzo kawy. I nagle w pracy padłem. Reanimacja defibrylacja miesiac w szpitalu. Pewnie styl zycia sie do tego przyczynił. Teraz mam defibrylator pod skura biore leki i mam arytmie. Wiec człowieku opamietaj sie !!!

Narkotyki są straszne, wpływają na wszystko, na nasze zdrowie, na psychikę i w ogóle. Nie wyobrażam sobie abym miała kiedykolwiek już wrócić do tego... tak jestem po terapii uzależnień i teraz dobrze mi z tym że przestałam brać. Wiem jak bardzo zepsułam swoje zdrowie, teraz na wszystko muszę uważać, a jak bliskich raniłam.Leczyłam się w Wiosennej w Ściejowicach tak więc ośrodek można polecić.