Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności przy kołataniu serca

Gość mia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem 20 letnią dziewczyną. od paru miesięcy zdarza mi się kołatanie ( dudnienie ) serca, bardzo szybkie, jakby chciało dosłownie wyskoczyć. Prawie zawsze towarzyszy temu duszność, taka jakby ktoś mi usiadł na klatce piersiowej lub byłabym pod wodą - bardzo dziwne uczucie. Mija to po paru sekundach, rzadko po kilkunastu, jednak parę razy już się wystraszyłam. Najgorsze jest to, że owszem zdarza się to po wejściu po schodach np, ale częściej jak siedzę lub leżę.. tak z nikąd. Mam to czasem raz na dzień, tydzień lub dwa... Dość często jednak boli mnie ( chyba ) serce, szczególnie jak jestem zestresowana lub zła. Boli wtedy pod lewą łopatką i ręka lewa, często przez kłujący ból nie mogę wziąć głębszego wdechu.. tylko takie płytkie..Podsumowując - kołatania występują rzadko i nieregularnie ( w porównaniu do bólu ) i gdy jestem spokojna, a ból często i jak jest zła/zestresowana...co to może być?

O kurde, a to możliwe? bo jak jestem zdenerwowana to ok.. kłuje, jednak jak siedzę spokojnie, np oglądam film z chłopakiem, śmiejemy się i nagle duszno i wali jak szalone... Boje się, bo mam w rodzinie ciocię z problemami z sercem ( młodziutką ), ma wadę wrodzoną... Ale to może moje przewrażliwienie i zżera mnie stres