Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Podejrzenie sennego bezdechu lub nerwicy

Jaania

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z Was miał cos podobnego? nie wiem co to i skąd się bierze a chodzi mi o *wpadnanie* jakby w *czarną dziurę- odchłań* (ciężko mi to nawet nazwac) przed snem.Zdarzało mi się to czasami już wcześniej ale sporadycznie przed zaśmieciem. Kiedy już oddaje się w objecia Morfeusza nagle ciśnie za uszami i jakbym właśnie wpadała w opisaną dziurę, otwieram oczy, *otrząsnę* się i mija, i zasypiam już spokojnie a dzisiaj po pół godzinie obudziłam się z kluska w gardle i zaczęłam łapac powietrze jak karp a później przez kolejne 1,5 godziny próbowałam zasnąc jednak bezskutecznie, w klatce puls walił mi jak młot a co zamknęłam oczy wpadałam w to cholerne *coś*. Okropne uczucie, nie życzę nikomu ale może jednak ktoś cos w tym temacie ma do powiedznia. Pozdrawiam

Witam Jaanię, Warto zwrócić się ze swoimi wątpliwościami do lekarza. Ważne jest, czy Pani chrapie w nocy? Jeżeli tak, to na początek przyda się dobre badanie laryngologiczne. Czy ktoś z Pani bliskich zauważył, że ma Pani przerwy w oddychaniu podczas snu? Jeżeli tak, to warto zwrócić się o pomoc do poradni bezdechu sennego, najbliższej miejsca Pani zamieszkania. Zacząć trzeba od lekarza rodzinnego / POZ.