baszmen Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Jakiś czas temu stworzyłem taki temat, jednak nie wiedzieć czemu został on usunięty. Jestem po kilku wizytach u kardiologa, miałem zrobione echo, holtera, ekg + test wysiłkowy. Wszystko wyszło w miare w porządku. Test wysiłkowy - kondycja przeciętna. Zacząłem mocniej jeździć na rowerze i niestety ostatnio częściej zdarzają się dziwne nagłe przyspieszenia tętna z uczuciem nierównego bicia. Tętno skacze nagle o 40 uderzeń. z 160-200 potem do 230. Ostatnio utrzymywało się to 30-40 sekund. Jednak dizsiaj próbowałem je uspokoić 10 minut, dopiero wtedy się udało. Czy mam udać się znów do Pani profesor, czy to nic niepokojącego i taki już mój urok? (Dodam, że kiedy się do zaczęło - 3 lata temu, byłem wysportowany, ale niestety przez to zaprzestałem uprawiania jakichkolwiek sportów. Dziwne sytuacja z sercem zaczęły dziać się po leczeniu zęba - wwiercenie metalowego druciku (nie wiem czy to ma jakikolwiek związek, po prosty pytam :) ) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość PANTALON Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Miałem takie przyśpieszenie chyba ze 3-4 razy, siedzę sobie, a tu nagle serce zaczyna przyśpieszać, przyśpiesza i bije coraz mocniej i mocniej, okropne uczucie, oczywiście w holterze, ekg, ukg nic nie wychodzi, diagnoza- nerwica. Wwiercenie metalowego druciku w zębach - możliwe, że alergia/stan zapalny - kontrolne rtg? Cytuj Odnośnik do komentarza
baszmen Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Myślisz, że to mogłoby mieć wpływ? Od tamtego czasu mam też problemy z żołądkiem. Powinienem zatem wykonać rtg, tak? Najchętniej to wyciągne ten drut :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość PANTALON Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Nie wiem czy to może mieć wpływ, ale jak byłem kiedyś w poradni alergologicznej, to w poczekalni nasłuchałem się jakie to problemy mają ludzie z alergiami od różnych wypełnień i powsadzanych w zęby rzeczy, więc wydaje mi się, że rtg zęba przydałoby się zrobić, kosztuje z 10-15 zł a wyklucza jedną z opcji :) Cytuj Odnośnik do komentarza
ashantti1 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Myśle że masz po prostu tachykardię czy lekarz tego nie zdiagnozował???wszystkie nienaturalne porywy pulsu wyższego niż 100 oczywisćie w spoczynku są zaburzeniami w przewodzeniu tzw częstoskurczem i trzeba je leczyć.tymbardziej jeśli dzieje ci się tak kilka razy w ciągu dnia,a inna już sprawa określenie później powodu choroby,mogą to być nerwy po porstu wada serca albo inne min.problemy z tarczycą.porób badania krew mocz elektrolity i udaj się z nimi jeszcze raz do kardiologa.to napewno nie jest normalne nawet po większym wysiłku nie powinno tyle osiągać .-pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
baszmen Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Dziękuje za odpowiedź. Dzisiaj się udam na badania krwi dokładne, zrobię potas, tsh i całą resztę. Z badań, które robiłem 2 miesiące temu zupełnie nic nie wynikło. Wszystko było w porządku, z małą tendencją do wypadania zastawki mitralnej. Pani prof. stwierdziła,że nie mam się tym przejmować (tymi przyspieszeniami czy przerwami w uderzeniach) bo wszystko z sercem jest w porządku. Postaram się sprawdzić co z tym zębem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza
ashantti1 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Byłam dzisiaj u ogólnego bo u kardiologa kolejki miałam ekg kontrolne wszystko jest w porządku a jednak ja cały czas czuje jakby ktoś siedział mi na klacie,kłucie i mam okropne lęki przez to.ciśnienie 120/80 puls 100 dostałam skierowanie na dodatkowe badania z krwi tsh cholesterol i inne,skierowanie do laryngologa moja doktor podejrzewa przewlekłe zapalenie gardła i zatok,skierowanie do ginekologa oraz psychiatry.dalej mam concor cor brać na zwolnienie pulsu oraz hydroksyzyne 25mg doraźnie w razie ataku.zobaczymy co będzie dalej.możliwe że przyczyną tachykardi u mnie są nerwy. zdrówka Ci życzę i napisz jak Ci wyszły wyniki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
baszmen Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Na badaniach wszystko wyszło w porządku. Cholesterol spadł i jest bardzo dobry, TSH w normie, magnezu mam za mało, więc sobie teraz biorę. I jeden czynnik podwyższony, ale nieznacznie. Resztę zrobię za tydzień. Jadę na Tour de Pologne Amatorów, więc tam potwierdzimy, że to nic z sercem :D taki naturalny test wysiłkowy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
baszmen Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 I wylądowałem w szpitalu z nagłą tachykadrią nadkomorową. Panowie z SORu nic nie stwierdzili, chociaż miałem przerwy, pobudzenia. Nie za bardzo się tym przejeli i znowu nie udało się tego złapać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
baszmen Opublikowano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Okazało się, że jednak wyniki z Zakopanego były miarodajne, chociaż kilku lekarzy nie potrafiło ich odczytać. Jestem już po ablacji, i po częstoskurczach już ani śladu :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewela Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 I jak się czujesz po tylu latach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi