Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiomiopatia rozstrzeniowa i wszczepienie kardiowertera a grupa inwalidzka

Gość Biugerss

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Biugerss

Witam! Mam pytanko! Miałem NZK mam wszczepiony kardiowerter defibrylator przeszedłem zabieg ablacji migotan przedsionków mam tez Kardiomiopatia rozstrzeniową. I mam takie pytanko jak mam takie dolegliwości czy mam szanse na grupe inwalidzką nie z zusu tylko z tego drugiego. Malo sie orjentuje w temacie. I tak sie zastanawiam że jak by sie udało cos dostac to np. jakie miałem mył ulgi/uprawnienia z tą najmniejszą grupą. Bo za wiele informacji nie ma na ten temat z internecie.

Tak masz prawo starać się o stopień niepełnosprawności.Znając temat dostaniesz stopień umiarkowany.Bierzesz papiery z mops czyli miejski ośrodek pomocy społecznej w związku o ustaleniu komisji.Skladasz i czekasz na termin.Idziesz badają sprawdzaja historie choroby i decydują w ciągu miesiąca.Jaki masz zniżki to zależy od miasta.Ale na 100 %bilety ulgowe się należą w mieście.A zpomnialabym dodaj tam opcje o wystawienie karty parkingowe bo ci się należy i nie zastanawiają się stopień jaki otrzymasz będzie umiarkowany a przy Tym już trochę zniżek jest.Jak i teatr kino i całą reszta.Ogólnie osoby niepełnosprawne już inaczej są traktowane wszędzie nie zależnie od stopnia.Złożenie papierów nic nie kosztuje.Do dzieła