Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie omdlewania przy skurczach twarzy i języka

Gość Pawel co mam robic

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pawel co mam robic

Witam. Jestem tu pierwszy raz, więc wypadałoby się przywitać. Mam na imię Paweł, mam 21 lat. Chciałbym się podzielić oraz dowiedzieć się co mi może dolegać. Rok temu jadąc samochodem na trasie omdlewałem, zjechałem na pobocze zamieniłem się jako kierowca i dalszą drogę siedziałem jako pasażer. Uczucie omdlewania, skurcze twarzy, języka nie ustawały. Zadzwoniłem po pogotowie, pogotowie przyjechało badanie EKG zrobione wszystko wporządku. Dojechałem do celu załatwiłem sprawy i wracałem znowu na miejscu kierowcy. W połowie drogi powrotnej kolejny *atak* kilkurazowe zatrzymywanie sie na poboczach zajazdach ochlapywanie sie zimna wodą itp. Wkoncu wrocilem do miasta rodzinnego, zachaczylem o pogotowie tam przyjeli mnie od reki bo mieli wiadomosc ze wyslana byla do mnie karetka. Zrobiono mi komplet badan wszystko wyszlo dobrze. Przez kilka miesiecy sytuacja sie nie powtorzyla. Od okolo 5 miesięcy *ataki* wróciły, lecz z większym nasileniem oraz z wieksza iloscia objawow. Objawy: - uczucie omdlenia - kolatanie serca - uczucie suchosci w ustach - ucisk w głowie - dretwienie twarzy, jezyka - uczucie podduszania się - pogorszony wzrok - uczucie gorączki (lecz temperatura w normie) - bezssennosc - czestsze oddawanie moczu - nadmierne pocenie sie ( plecy, dlonie, przedramie ) - uczucie puchnięcia klatki piersiowej - kłucie w okolicach żeber - przygnebiony nastroj ( przez te objawy, poniewaz zastanawiam sie czy nie zlapie mnie znowu kolkejny *atak*) - uczucie osłabienia organizmu, niechęć do wykonywania czegokolwiek - trudności z oddawanie kału ( polega to na tym że chce mi się lecz kiedy jestem w ubikacji siedzę i nie mogę sie załatwić. Wypróżnie sie troche a reszta zostaje w odbycie. Bylem u lekarza rodzinnego, wypisał skierowania na: mocz, kał, TSH, krew itp. oraz skierowanie do kardiologa oraz neurologa. Chciałbym się dowiedzieć jakim chorobom towarzyszą takie objawy jakie ja mam, bądź kto ma podobne objway jak sobie z nimi radzi. Z góry dziekuje za odzew