Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość qwer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 19 lat. Podejrzewam, że od ładnych paru lat cierpię na nerwicę lękową. Do tej pory objawiała się ona u mnie: poceniem się rąk, czerwieniem się, uderzeniami gorącą, biciem serca, zgrzytaniem zębami. Natomiast od paru tygodni objawy te osłabiły się, ale pojawiło się ciągłe ślinienie się, przełykanie śliny co chwilę, które jest strasznie uciążliwe. Wyczytałem, że niektóre leki przepisywane przez psychiatrów nasilają ślinienie się i w związku z tym mam pytanie, czy przepisane leki usuną, czy tylko wzmogą objawy ślinienia się. Miał ktoś z Was podobny objaw? Jak sobie z nim poradziliście?

Z ciekawości zapytam kiedy się ślinisz ? ja mam to gdy z ludźmi przebywam i boje się opinii, boje się bronić przed ewentualnymi atakami słownymi trzymaj się gościu szczerze próbowałem z tym walczyć ale po prostu to siedzi gdzieś tam w środku i przejmuje nade mną kontrolę w stresowych sytuacjach to samo co ty, przełykanie ciągłe, tzw tunel vision szkoda słów jak chcesz coś wiedzieć to pisz ( kajetanstaszic@o2.pl) , 23 latka na karku mam a walcze z tym od wczesnych czasów szkolnych