Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacje wyników badań przy bólach w klatce piersiowej

Gość Milena34lata

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Milena34lata

Od pewnego czasu miewam bole w klatce szybko sie mecze mam dusznosci zrobilam badania morfologi troponiny d dilmery kreatininy potasu wapnia magnezu tsh ft3 u ft4 crp Ck mb i moczu oraz ekg wszystko wyszlo w normie czy mam powody do niepokoju cos ze mna nie tak dodam ze jak sie stresuje puls mam strasznie szybko nawet do 150

Żeby wykluczyć chorobę serca należy: 1. Udać się do kardiologa i poinformować go o dolegliwościach. 2. Wykonać badanie echo serca. 3. Wykonać badanie próba wysiłkowa (rejestracja pracy serca podczas jazdy na rowerze lub biegania na bieżni) 4. Opcjonalnie założyć urządzenie rejestrujące pracę serca przez 24godziny, także podczas dolegliwości, tzw. Holter EKG na 24godziny. Jeżeli badania serca wyjdą w normie to PRAWDOPODOBNIE jest to niska kondycja lub stres. Palenie też może wpływać na takie objawy - radzę rzucić. W wypadku stresu może pani spóbować ziołowcyh tabletek na uspokojenie, np. firmy labofarm lub benospokój lub innych i zobaczyć które najlepiej na panią działają.