Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagłe wyleczenie nadciśnienia

Gość artek998

Rekomendowane odpowiedzi

Gość artek998

Witam wszystkich mam na imię Artur mam lat 21 piszę z dość nietypową sprawą, otóż przez pewien okres w moim życiu obserwowałem problemy z moim ciśnieniem, miewałem ciśnienie na poziomie 160/90 czasem wyższe, najgorsze zaobserwowałem po wypiciu alkoholu 180/105, miałem robione wiele badań wszystkie okazywały się dobre nigdy tego nie leczyłem przyznam, że to ignorowałem. 2 lata temu skończyłem szkołę i wyjechałem za granicę(do dziś). Od około roku mierzę regularnie ciśnienie o dziwo problemy z ciśnieniem skończyły się dosłownie. Moje codzienne ciśnienie wynosi od 120/65 do max 130/70 jedynie przy ciężkim wysiłku(ćwiczę na siłowni) da się zaobserwować 135/80 - 150/85. I tu moje pytanie, czy możliwe jest takie cudowne uzdrowienie? Co mogło mieć wpływ na takie problemy. Mam 185cm wzrostu przy wadze 78kg, nałogowo palę papierosy, zero alkoholu.

Według mnie, może być tak jak sam piszessz (jestem katolikiem kochającym Jezusa i Maryję!), ale, tak myślę, jesteś zdrowy i masz super ciśnienie krwi, tylko w przeszłości występowało jakieś czasowe zaburzenie spowodowane nieznanymi, czy raczej niuświadomionymi, Ci czynnikami, np zmiana odżywiania, inny styl życia, inny stan emocjonalny, etc. Widzisz, gdy jesteśmy młodzi wszystko w nas funkcjonuje wspaniale jak wielkiej wiedeńskiej orkiestrze symfonicznej, potem zaczynają się kłopoty. Lekarze, oczywiście radzą siobie z tym i owym, ale gdy zaczyna wchodzić w rozpoznanie coraż więcej niewiadomych/zależności gubią się i ich wiedza kończy się. Tu już potrzebna jest Mądrość.