Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość lilithka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lilithka

Witam. dzisiaj wydarzyło mi się coś dziwnego. po raz pierwszy coś takiego przeżyłam i nieźle się sama wystraszyłam. jechałam dziś do pracy jak zwykle. nic niezwykłego się nie działo. najpierw moje serce zaczęło tak dziwnie kołatać i zrobiło mi się duszno. następnie wyskoczyły czarne mroczki przed oczami. poczułam się osłabiona, tak jakbym miała zaraz zemdleć. usiadłam na siedzeniu i nagle zaczęło mnie łupać w jednej skroni, oblałam się zimnym potem, jakbym normalnie spod prysznica wyszła.czarne mroczki zamieniły się na biel. nic nie widziałam, tylko biel. z ledwością wysiadłam z autobusu i ogarnęła mnie totalna niemoc i przerażający chłód. gęsia skórka utrzymywała się jeszcze jakiś czas. do tego nawet torebki utrzymać nie potrafiłam, tak mnie mięśnie rąk bolały. nie wiem co to było, a wizytę do lekarza dopiero na piątek mi w przychodni ustalili....zwariuję z nerwów do tej wizyty!!

Witam Lilitkę, Proponuję w takich sytuacjach kierować się na konsultację do pogotowia ratunkowego, lub jeżeli sprawa jest poważniejsza - wzywać karetkę pogotowia na miejsce zdarzenia. Warto zrobić holtera, żeby zobaczyć, czy nie ma zaburzeń rytmu. Warto mieć własny ciśnieniomierz i często mierzyć ciśnienie tętnicze, zapisywać wyniki i porozumiewać się ze swoim lekarzem.