Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Złe samopoczucie przy e-papierosach przy nerwicy

Gość Sebastianninini

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sebastianninini

Witam ! Nie wiem za bardzo jak zacząć więc nie będę obijał w bawełnę . Mam na imię Sebastian 17lat. Paliłem bez przerw przez około 3 lata zwykłe analogowe papierosy aż do pewnego momentu gdy to próbowałem przerzucić się na Epapierosa (było to z 1,5 tygodnia do tyłu). Wszystko było ok lecz 2-3 dni po przejściu na tego Epapierosa pojawiły mi się cechy jak przy zatruciu nikotynowym ... Oczywiście odrzuciłem papierosa [oraz epapierosa] lecz moje objawy [to będzie około tygodnia już] nie mijają .. Napiszę tylko iż byłem z tym u lekarza bo podejrzewali nawet zawał okazało się że badania krwi mam dobre EKG również ... Mam nerwicę w sumie tyle mi powiedzieli dopiero zaczołem się leczyć lecz czy może mi ktoś powiedzieć co mam zrobić aby móc zapalić cały czas mam te obawy że wszystko się powtórzy co powoduje u mnie [po paru buchach] ciśnienie 160/120 ... znaczy już może nie tak duże ale jednak... Prosze o nie pisanie żebym przestał palić ... Chodzi mi tylko o to jak zwalczyć tą fobie co do papierosa !

E papieros ma to do siebie że nie czujesz ile wypaliłeś ....i tu jest powązny problem bo łatwo przedobrzyć .Normalnego zapalisz i wypalisz całego więc dawka jest znośna a e fajkę palisz do upadłego bo nie czujesz .Prawdopodobnie własnie przedawkowałeś i teraz organizm broni się .Niestety nie wiem jak mozesz zwalczyć fobię .Myślę ze musisz zrobić długą przerwę w paleniu .