Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rozrusznik serca a wiek pacjenta

Gość beat-ka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość beat-ka
Czy wiek pacjenta moze byc przeciwskazaniem do wykonania zabiegu wszczepienia rozrusznika serca? Czeka mnie i mojego 78 letniego ojca powazna decyzja dotyczaca własnie wszczepienia rozrusznika.Moze możecie podzielic sie ze mna swoimi doswiadczeniami,moze rowniez staliscie przed podjeciem takiej decyzji.Skierowanie mamy od kardiologa ktory wystawil je po dokonaniu szeregu badan,heh...dodam ze moj tato mimo swoich 78 lat jest sprawny fizycznie,kocha ruch i dziarski z niego starszy pan.

Mam stymulator serca od 18 miesięcy, blok przedsionkowo komorowy 2 stopnia i bradykardia nie wykryte przez lata i bradykardia. Straciłam przytomność i po miesiącu już miałam wszczepiony rozrusznik. Wiek nie ma tu znaczenia, czy wszczepią czy nie bardziej dylemat mieli lekarze ze muszą dać dwie elektrody w serce na całe życie. Długo nie mogłam dojść do siebie bo z 3 miesiące. Ale teraz jest dobrze pracuję normalnie, łapie się że nie pamiętam o nim w dobre dni...w gorsze czuje ciągle elektrody w sercu i to mi najbardziej przeszadza.Chcę żyć normalnie, żyję bawię się i czuje się bezpieczniej. gg 5435188