Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość patrycjapc45

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patrycjapc45

Witam, od pewnego czasu dokucza mi bol brzucha z lewej strony nie zalatwialam sie dosc dlugo ale teraz sie to unormowalo. z lewej strony czuje twarde i wypukle a przy oddaniu stolca bol ustepuje i robi sie znow normalne tyle ze stolec nie jest normalny ma on brzydki zapach i zielony kolor a do tego ma pomaranczowy sluz do okola. mam tak juz od dluzszego czasu a do tego jeszcze teraz mam 38 stopni goraczki i nie wiem dlaczego. dodam jeszcze ze bylam w szpitalu miesiac temu i lekarze nie wiedza co jest tego przyczyna dostawalam lewatywy syropy i nie zalatwialam sie nawet po tym wszystkim a teraz zalatwiam sie czesto i bolesnie. dodam rowniez ze mam nerwice i lecze sie psychiatrycznie. prosze o odpowiedzi poniewaz sie martwie. mam 17 lat . bardzo dziekuje i pozdrawiam :)

Zrób tak: kup sobie w sklepie zielarskim kłącze tataraku i zaparzaj pół łyżeczki kłącza w ponad jednej szklance wrzątku.Przykryć na pół godziny do naciągnięcia.Należy przecedzić i pić letnie przed jedzeniem trzy razy dziennie po jednej trzeciej szklanki.Przed wypiciem należy włożyć szklanke z naparem do miseczki z ciepłą wodą na chwilę, aby było letnie lub lekko ciepłe.Każdą porcje przed wypiciem tak podgrzewać ,aby pić ciepłe.Oprócz tego pić 4 razy dziennie po pół łyżeczki kminku z majerankiem [oba zmielone i wymieszane w proporcji wagowej 1:1.Kminek z majerankiem należy pic rozmieszany w ciepłej przegotowanej wodzie. To jest bardzo skuteczny i łatwy sposób na wszelkie zaburzenia jelitowe, nawet te zadawnione.Z 10 dni to stosuj co najmniej.Już po tygodniu poczujesz sie lepiej.To sprawdzone.Jeśli zostałaś dokładnie przebadana,tzn.,że nic ci nie jest.Dużo pij w ciągu dnia.Ze dwa litry, nie mniej.Np. kompot z jabłek i jedz te jabłka z kompotu.Byłabym wdzięczna gdybyś za jakiś czas napisała czy ci to pomogło.Ćwicz też codziennie rano na rowerze treningowym,to też pomaga[masaż brzucha].

Mozesz jeszcze przed snem pic len mielony kupiony w aptece rozmieszany w ciepłej przegotowanej wodzi.Len działa na przewód pokarmowy jak coś na kształt ,,wewnętrznego bandaża**. Osłania scianki jelit i ułatwia przesuwanie sie mas kałowych. Możesz też rano na kanapke posypać sobie pół łyżeczki otrąb pszennych[kupuje sie w spożywczym]. Mają duzo błonnika, który zapobiega zaparciom.Po obiedzie też pół łyżeczki.Nie pij żadnych napojów gazowanych,żadnej coli czy kolorowych napojów i soków z kartony.Jedz jagody czarne codziennie. Tez mają korzystny wpływ na przewód pokarmowy.Nie jedz zupy pomidorowej.Najlepiej gotowane warzywa.Teraz jest tyle świeżych warzyw....Nic smażonego, mięsko gotowane.Najlepiej indyk czy kurczak.Chodzi o to, aby jedzenie było naturalne, a nie jakieś chińskie zupki.Na kolacje np. ziemniaki z zsiadłym mlekiem i z koperkiem.Tylko mleko nie ze sklepu,a od krowy i sama postaw na zsiadłe.Na drugi dzień jest gotowe.Tylko zbierz z wierzchu żółtą śmietanę łyżką ,bo będzie za tłuste.Nie możesz teraz jeść tak tłustych rzeczy.Życzę powrotu do zdrowia.

Gość patrycjapc45

Dziendobry ja pilam to co pani mi poradzila wiem ze nie minal tydzien ale strasznie wymiotowalam i dostalam goraczke znow. i nie wiem czy te wymioty to po tym i czy musi tak byc ?stolec zielony tez jest nadal bo pierwszy raz probowalam. dodam jeszcze ze nie jem tlusto nie pije gazowanych nie jem chipsow ani fastfoodow juz od 5 lat poniewaz nie moge.

W takim razie myśl,e,że kon ieczna jest wizyta u specjalisty zajmującego się chorobami jelita grubego.I to natychmiast.Kto wie czy do szpitala nie trzxeba iść.Dziś niedziela, więc mozna pojechac do szpitala na oddział chirurgii miękkiej albo gastrologii.Myslałam,że była robiona podczas niedawnego pobytu w szpitalu kolonoskopia,która wyklucza takie ,,przeszkody** w jelicie grubym jak np. polip czy coś w tym rodzaju.KOlonoskopia bada wnętrze jelita i sprawdza czy nie ma tam czegoś np. gdy jest polip, to on utrudnia przesuwanie sie mas kałowych.Zatyka po prostu światło jelita i trzeba ten polip usunąć.Myslałam,że to zastało wykluczone podczas pobytu w szpitalu.Proszę więc jechac dziś na dyżur do szpitala ,albo wezwać pogotowie.

Takie pierdolety jeden powie ze zioła stosować ,drugi do szpitala chociaż człowiek już był zrobić kolanoskopie może Biopsje wątroby na wszystko czekać po pół roku w nerwach ot to nasza Polska niestety i tak jest że człowiek się męczy może trzustka nie domaga ,to może cukier, metale ciężkie w rybach pestycydy w warzywach antybiotyki w drobiu i tak oto wszystko truje i męczy, kiedyś pomogłem sobie wodą z brzozy Oskoła na parę tygodni, było chwilę lepiej .może kroplówki jeśli ktoś ma pieniądze lekarze wiedzą najlepiej dla czego ano dla tego że żywność nie ma w sobie już nic prócz chemii, covid19 w razie czego powodem zgonu za odpowiednią sumę może zostać ów choroba dlaczego by nie., pozdrawiam

Gość JoshuaDox

Ja bym stawiała że to nicienie albo/i wirusowe zapalenie jelit?mozna coś takiego łatwo rybom zalatwić karmiąc je np.wodzieniem który żyje w niskim PHa w akwarium masz np.PH7,5 albo za malo substancji balastowych albo wszystko razem
Myślę że ten zielony pęcherz? nie wiele ma z tym spólnego ponieważ piszesz o opuchniętym brzuchu i ciągnących odchodach u rybek a to raczej by wskazywało na problemy z trawieniem.