Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lukasy94

Jakiś czas temu chciałem w końcu poszukać informacji nt. wypukłości na płacie potylicznym która odczuwam od paru lat. W wyszukiwarce wpisałem jednak złą kość czaszki i od tego się zaczęło. Sam nowotwory i guzy no i dostałem wielkiego stresu, brak apetytu, drżenie rak, złe myśli itd. Po 4 dniach zdecydowałem się na wizytę u lekarza rodzinnego, który po prostu zdiagnozował u mnie guzowatość potyliczną zewnętrzną, ale strach itd. pozostał. Po kilku dniach odwiedziłem go znowu, przepisał mi magnez, i w razie czego Validol i Hyroxizinum. Trochę się poprawiło (ale nie brałem regularnie tych leków uspokajających) ale dalej byłem zestresowany i niespokojny. Znowu zacząłem szukać w internecie - i stawiałem sobie kolnej samodiagnozy - a to dyskopatia lędźwiowa, SM, guz mózgu a teraz doszło do SLA i zaczął się paniczny lęk. Mam 19 lat i jak tylko przeczytałem objawy to p[o prostu myślałem że zaraz wykorkuję. Ostatnio po tym całym zamieszaniu czuję się osłabiony, przestałem nawet jeździć na rowerze (chociaż jak już na niego wsiadam to jazda nie jest jakoś strasznie męcząca). Kilka lat temu podczas jednej nocy 2x miałem skurcz łydki! Później już się to nie powtarzało *bez przyczyny*, zdarzyło się 2 razy na basenie. Czuję też dziwne drżenie gdy czasami podniosę nogę w kolanie i chce ją normalnie postawić. Przy opuszczaniu jej do normalnej pozycji czuje własnie lekkie drżenie i mrowienie (ale nie zawsze). Gdy założę nogę na kolano drugiej to w stopie czuję takie dziwne uczucie prądu - nie jest ono jednak nieprzyjemne). Ogólnie prowadze raczej mało aktywny tryb życia - dużo czasu spędzam przed komputerem, od czasu matur przestałem uczęszczać na basen. Mam zamiar udać się do neurologa, chociaż rodzinny od razu polecał mi psychiatrę. Co proponujecie?

Witam Lukasy94, Konsultacja psychiatryczna może być przydatna. Warto też upewnić się, czy nie ma Pan obniżonego magnezu w surowicy krwi? Magnez można stosować bez kontrolnego badania krwi. Można preparaty magnezu kupić w aptece bez recepty - można poradzić się farmaceuty, jaki stosować preparat magnezu? Warto krócej przesiadywać przed komputerem i więcej chodzić na spacery.Co najmniej 30 minut codziennie.