Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwna wysypka i podejrzenie świerzbu

Gość Pawel9991

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pawel9991

Witam, ostatnio na mojej prawej stopie pojawiła się dość duża czerwona plama czerwonego koloru, na drugiej widze tylko kilka czerwonych kropeczek. Skóra na rękach w okolicach pachwin strasznie mi sie wysuszyła, jest taka szorstka, ponadto pojawiły się gdzieniegdzie takie czarne wypryski, a w ich okolicach podłużne bardzo chude blizny, na których gdzieniegdzie jest strup. Mogę jeszcze dodać, że czasami jak nagle wyjdzie słońce gdy jestem na dworze i robi się nagle ciepło, odczuwam jakby całe ciało mnie piekło, nie zdarza się to często. Nie wiem co z tym zrobić, 1,5 miesiąca temu mieliśmy w akademiku epidemie świerzbu, do tej pory byłem zdrowy nie odczuwałem żadnej zmiany na skórze. Jak myślicie co to jest?

Witajcie Dla chętnych mam do odsprzedania po naszej walce z robalami (świerzbem). Tylko te maście pomogły mojej córce, która mając skórę z AZS, niczego innego nie mogła stosować. 1. Maść Permethrin 5%, mam do sprzedania 5 sztuk, sprowadzonych z Anglii, po około 40zł do nego (oryginalna cena to 65zł). Maście nowe, w oryginalnych opakowaniach 2. Ektopar spray- koncentrat do spryskiwania mieszkania. 250ml. Nowy. Cena oryginalna 120zł, sprzedam za 90zł. Ponieważ mocno problem dał się we znaki w mojej rodzinie, zakupiłam na zapas za dużo, a po zastosowaniu tych preparatów, problem nie powrócił. ;))