Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niski wskaźnik INR

Gość gosia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam podobny problem. Mój dziadek jest po operacji(w czerwcu miał robione bajpasy) i od tej pory utrzymuje się niski poziom INR a teraz wynik spadło na 0.93. Lekarz twierdzi ze to bardzo zle ale sam nie wie co ma robić(lekarz jest w zastępstwie za stałego lekarza). Dziadziuś zazywa WARFIN raz dziennie. Co to znaczy i jakie są skutki tego. Jak temu zaradzić ?

Witam jako nowy cykający,dwa miesiące temu,czyli 28 10 2013 roku miałem wszczepioną zastawkę aortalną mechaniczną.Przy wyjściu ze szpitala miałem INR 2,65.W mojej przychodni robiłem wskaźnik i nagle pokazał się wynik 1,70.W szóstym dniu było 2, 01,w dziesiątym 2,10, w dniu trzynastym jest 2,20.Ale w dniu siedemnastym było 1,84 i taki sam był dzisiaj czyli w dniu dwudziestym.Biorę Wafrin,dawka w jednym dniu 10 a następny dzień to 7,5.Przy utrzymującym się wskaźniku 1,84 lekarz zalecił mi dawkę 10 i co drugi dzień 12,5.Jem normalnie tzn,o połowę tego co kiedyś.Pytanie takie czy to normalne takie spadki wskaźnika, po wyjściu z szpitala,wyszyłem 27 11 2013 roku, i czy też macie okresowe lekkie zawroty głowy.Ciśnienie miałem 100/70 i takie się utrzymuje z lekkim wahaniem plus lub minus.Tj 110/80 lub 90/60.Pozdrawiam